Preşedintele rus, Vladimir Putin, a promulgat o nouă lege care prevede în special răspunderea financiară pentru familiile teroriştilor, cu câteva luni înainte de Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, transmite AFP.

 Legea, dată publicităţii ieri pe site-ul oficial de informaţii referitoare la legislaţie, deschide posibilitatea de a ancheta situaţia financiară a rudelor ‘unei persoane care a comis un act terorist’ şi ca acestea să fie constrânse să plătească pentru pagubele cauzate de persoana în cauză.

În plus, textul prevede o pedeapsă ce poate ajunge la zece ani de închisoare pentru orice persoană ‘care s-a antrenat cu scopul de a comite acte teroriste’, mai ales în utilizarea explozibililor şi a altor arme.

De asemenea, este prevăzută o pedeapsă de până la şase ani de închisoare pentru persoana care s-a alăturat în străinătate unei grupări teroriste ale cărei activităţi sunt considerate ca dăunătoare intereselor Rusiei.

Pe 21 octombrie, o femeie kamikaze originară din Daghestan, republică instabilă din Caucazul rus, a ucis şase persoane aruncându-se în aer într-un autobuz plin cu studenţi la Volgograd (sud-vest), un atentat care a relansat temerile legate de securitate cu 100 de zile înainte de Jocurile Olimpice de la Soci. AGERPRES (AS – editor: Alic Mîrza)

 

Recomandările redacției