Rusia – reacție după hotărârea SUA de a se retrage din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare

0
464

Hotărârea preşedintelui american Donald Trump de a retrage SUA din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF) reprezintă un pas periculos, care va fi criticat cu siguranţă de comunitatea internaţională, a fost de părere adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov, relatează agenţia Tass.

„Aparent, incapabilitatea şi refuzul de a ajunge la aceeaşi termeni cu noi obligă anumite forţe de la Washington să încurajeze conducerea ţării să facă o decizie privind retragerea formală din tratat”, a declarat Serghei Riabkov.

„Acesta este un pas foarte periculos, despre care, sunt convins, nu va fi pur şi simplu înţeles de comunitatea internaţonală, dar va fi condamnat de toţi membrii comunităţii mondiale, care sunt dedicaţi securităţii şi stabilităţii şi care sunt pregătiţi să lucreze la consolidarea regulilor actuale privind controlul oamenilor”, a mai afirmat Riabkov.

Donald Trump a anunţat sâmbătă seara că Statele Unite se vor retrage din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), acuzând Rusia de încălcarea acordului semnat în anul 1987.

Președintele SUA susţine că Rusia a încălcat acest Tratat, dar Administraţia Vladimir Putin a acuzat în mai multe rânduri că sistemele balistice instalate de Statele Unite în Europa, inclusiv în România, constituie încălcări ale acordului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.