Rusia se înarmează: Va construi şase noi nave de război

0
407

Preşedintele rus Vladimir Putin a salutat luni lansarea construirii a şase nave de război la trei şantiere navale ruseşti, într-un moment în care Rusia este forţată să amâne o serie de proiecte naţionale importante din cauza prejudiciilor provocate de epidemia de COVID-19, potrivit EFE, anunță AGERPRES. „Astăzi, în trei principale şantiere navale din Rusia, şase noi nave au fost puse simultan pe chilă”, a spus şeful statului în cadrul unei ceremonii, organizate în format de teleconferinţă, calificând aceasta drept „un pas important şi semnificativ în dezvoltarea marinei ruse”. Liderul rus a subliniat că noile nave vor fi echipate „cu sisteme de arme, control şi comunicaţii avansate şi vor consolida în mod semnificativ potenţialul de război al marinei ruse, sporindu-i posibilităţile strategice”. Acestea sunt, potrivit lui Putin, două nave de desant la şantierul din Kerci, în Crimeea, două fregate la uzina Severnaia Verf (şantierele navale de nord) din Sankt-Petersburg şi două submarine atomice în cadrul companiei Sevmaş, situată în Severodvinsk, oraş-port pe ţărmul Mării Albe.

În cursul ultimilor opt ani, flota militară rusă a primit peste 200 de nave, corvete şi vase de diferite tipuri. Este necesar să continuăm să realizăm în mod consecvent măsurile programului de stat de înzestrare cu armament a forţelor navale pentru ca la orizontul anului 2027 peste 70% din navele marinei ruse să fie noi„, a declarat Putin, citat de TASS.

Rusia îşi revine lent după epidemia de coronavirus, care a bulversat marile proiecte economice ale lui Putin, constrângându-l să amâne planul său de investiţii pe şase ani, pentru care era preconizată alocarea a 360 de miliarde de dolari, cu care a vrut să sprijine creşterea şi dezvoltarea ţării.Premierul rus Mihail Mişustin a propus amânarea obiectivelor proiectelor naţionale preconizate în 2024 pentru 2030, argumentând că Rusia este nevoită să accepte constrângeri bugetare din cauza coronavirusului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.