Rusia şi SUA lovesc industria petrolieră a ISIS

0
272
110108-N-2937R-254

Avioanele ruseşti au lovit o rafinărie a islamiştilor şi camioane folosite pentru a transporta petrol. De asemenea, oficialii militari de la Moscova susţin că doar în ziua de 17 noiembrie au fost ucişi 600 de terorişti. Infrastructură petrolieră a ISIS a fost şi ţinta raidurilor americane. Statele Unite au evitat astfel de ţinte, dar masacrul de la Paris a schimbat această opinie.

Potrivit Digi24, avioanele ruseşti au distrus o rafinărie deţinută de Statul Islamic din Siria. Pe imaginile filmate de camerele de la bordul aeronavelor care au participat la raid se vede cum rezervoarele cu petrol izbucnesc în flăcări atunci când sunt lovite de bombe. De asemenea, au fost distruse şi sute de camioane folosite pentru transportul produselor petroliere. Mai mult, sute de terorişti au fost ucişi.

„În ultimii ani, ISIS şi alte grupuri extremiste au creat un „oleoduct pe roţi” în teritoriile controlate. Sute de camioane transferă mii de tone de petrol în Irak. Asta este una dintre principalele surse de finanţare ale teroriştilor”, a spus Andrei Kartapolov, şeful-adjunct al Statului Major al Aviaţiei Ruse.

Industria petrolieră a islamiştilor a fost şi ţinta raidurilor americane din Siria şi Irak. Până acum, Statele Unite au evitat astfel de ţinte, ca să prevină victime în rândul civililor şi ca să limiteze distrugerile asupra rafinăriilor, care ar fi putut fi folosite ca sursă de venit de viitorul guvern sirian. Dar masacrul de la Paris a schimbat această opinie.

„În Abu Kamal (în Siria, n.r.) am distrus 116 cisterne. Credem că am redus abilitatea ISIS de a transporta produse petroliere furate. Am efectuat 79 de raiduri aeriene care au ucis 300 de luptători inamici şi au distrus 105 poziţii ale ISIS”, a spus colonelul Steve Warren, purtător de cuvânt al Armatei Americane.

De asemenea, Statele Unite salută trimiterea în Orientul Mijlociu de către Franţa a portavionului Charles de Gaulle, nava amiral a flotei franceze.

Oficialii de la Paris şi Moscova au fost de acord să colaboreze militar în lupta cu ISIS. De asemenea, premierul italian Matteo Renzi susţine ideea Rusiei de a crea o mare coaliţie împotriva Statului Islamic, aşa cum s-a întâmplat şi în cel de-Al Doilea Război Mondial împotriva naziştilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.