Rusia va elimina gradual taxele pe exporturile de petrol în următorii şapte ani

0
687

Federaţia Rusă va elimina gradual taxele pe exporturile de petrol până în 2024 şi va acorda companiilor de rafinare o returnare a taxelor pe producţie, anunţă Mediafax.
Conform legislaţiei semnată de preşedintele rus Vladimir Putin, reducerea taxei pe exporturi se va face cu 5% pe an – în momentul de faţă aflându-se la 30% -, măsura având rolul creşterii exporturilor de petrol – principala resursă vândută în străi- nătate de Federaţia Rusă. În locul acestei taxe, companiile vor trebui să plătească o taxă pe profit.
În ceea ce priveşte returnarea taxelor de producţie companiilor de rafinare, măsura are scopul de a stimula investiţiile în infrastructură şi în creşterea capacităţii de rafinare. Aceasta este estimată la aproximativ 6,5 milioane de barili/zi, potrivit datelor oferite de British Petroleum (BP) pe 2017.
Conform S&P Global, modificarea legislaţiei este rezultatul unui efort lung de zece ani al ministerului de finanţe rus în direcţia eliminării taxei pe exportul de petrol. În paralel cu aceste modificări legislative, a fost majorată taxa pe valoare adăugată (TVA) de la 18%, la 20%, lucru ce va influenţa şi preţul petrolului. Modificările vor intra în vigoare începând cu ianuarie 2019.

Datele Administraţiei Americane pentru Informaţii în Domeniul Energiei (EIA) pe 2017 arată că Federaţia Rusă are o producţie de 11,2 milioane de barili pe zi, având o pondere de 12% din producţia de petrol de la nivel global. Din acest total, aproximativ trei milioane de barili / zi sunt exportaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.