Rusia va invada Ucraina/Morawiecki: „Ce îl va opri pe Putin?!“

0
607

Premierul Poloniei avertizează că Rusia va invada Ucraina. Mateusz Morawiecki este de părere că după construcția conductei de gaz Nord Stream-2, nimic nu va mai opri Federația Rusă să își continue agresiunea militară în Ucraina.

„Știu poziția guvernului german care spune că acesta este un proiect economic, însă la est de Oder nimeni nu crede asta”, a spus premierul Poloniei.

Potrivit lui Morawiecki, după construirea Nord Stream 2, sistemul de transport al gazului din Ucraina va deveni inutil pentru Rusia, iar atunci „Ce îl va opri pe Vladimir Putin să înainteze spre Kiev? Veți fi surprinși de cel pe care îi voi cita acum, dar Lenin a spus cândva că capitaliștii sunt atât de lacomi încât ne vor vinde până și frânghia cu care îi vom spânzura”.

Acesta a explicat că europenii le plătesc rușilor pentru gaz și acestia cheltuiesc banii pentru armata, iar Europa va fi nevoită să ceară protecția SUA.

Cu o lungime de 1.200 de kilometri, Nord Stream-2 va permite dublarea capacităţii de transport a Nord Stream 1, până la 110 miliarde de metri cubi pe an, astfel că o cantitate mai mare de gaze naturale ruseşti va ajunge direct în Germania via Marea Baltică, fără a mai trece prin Ucraina. SUA se opune acestei construcții iar preşedintele american Donald Trump a criticat proiectul, acuzând Germania, cu prilejul summitului NATO din iulie, că este ‘controlată în totalitate de Moscova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.