Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a remis presei, ieri, un comunicat prin care înfierează disponibilizarea a 98 de angajaţi de la Finan­ţele arădene, precum şi procesul de regiona­lizare, acuzându-i pe parlamentarii Calimente, Căprar, Cristina şi Măduţa că nu fac nimic pentru aceşti oameni, că vor să distrugă totul, că vor desfiinţa judeţul Arad şi multe altele. Probabil că, stând tolănit la umbră în Grecia, unde bieţii funcţionari nu vor ajunge în următorii ani fiind secătuiţi de Guvernarea PD-L, pe Falcă l-a lovit brusc grija pentru cetăţenii Aradului, angajaţi în diferite instituţii.
De la oricine din Arad ar fi venit acel comunicat, de la oricine altcineva de la PD-L, mai puţin Gheorghe Falcă, ar fi fost demn de luat în seamă. Ceea ce spune Gheorghe Falcă sună bine. Suntem perfect de acord. Bieţii oameni nu ar trebui să ajungă pe drumuri, centrali­zarea instituţiilor la Timişoara este o mare pros­tie, desfiinţarea administraţiilor Pecica, Nădlac, Curtici şi Pâncota reprezintă o crimă la adresa contribuabililor din aceste oraşe şi comunele învecinate, care vor merge zeci de kilometri, pentru a-şi plăti taxele. Ziarul nostru a fost şi va fi alături de disponibilizaţi şi de cetăţenii care vor avea de suferit în urma acestor măsuri imbecile, la fel cum vom fi intransigenţi cu parlamentarii USL de Arad, care tre­buie să facă tot ce le stă în putinţă ca aceste lucruri să nu se întâmple. Dar să vină Gheorghe Falcă, de pe plajele din Grecia, unde stă la soare cu buzunarele pline, să încerce să profite din nou de necazul unor oameni disponibilizaţi, mi se pare o neruşinare fără margini. La fel ca în cazul Abel, când a încercat să pozeze în victimă a lui Buleu, şi acum Falcă încearcă să câştige capital politic pe spatele bieţilor funcţionari disperaţi.
Câtă nesimţire poţi să ai, Gheorghe Falcă, să vii să te dai susţinătorul celor 98 de funcţionari, când PD-L-ul tău a disponibilizat 10.000 de angajaţi numai la Ministerul de Interne, pe vremea omului tău, Constantin Traian Igaş, pe care l-ai propulsat ministru? Unde ai fost, Gheorghe Falcă, atunci când s-au dat afară oameni de la Pompieri din Arad, de la Inspectoratul Şcolar din Arad, de la Poliţia din judeţul Arad, de la Jandarmerie şi Poliţia de Frontieră, din instituţiile deconcentrate şi primării? Unde îţi era grija faţă de arădeni, Gheorghe Falcă, atunci când aţi închis şcoli în judeţ, atunci când aţi închis spitale şi aţi pus copiii şi bătrânii să vină zeci de kilometri pentru a merge la şcoală sau la un consult, la medic? Unde îţi era grija faţă de oameni, când aţi tăiat 25 la sută din salariile a mii de arădenii, când aţi tăiat 25 la sută din alocaţiile a mii de copii din Arad, când aţi tăiat indemnizaţiile a sute sau mii de mame din Arad? Cum poţi să vorbeşti de desfiinţarea administraţiilor financiare, când aţi desfiinţat Sântana şi Gurahonţ, acum doi ani? Cum poţi să ai tupeul să vorbeşti de regionalizare, când PD-L-ul tău a vrut să desfiinţeze la propriu judeţul Arad, nu doar să-l arondeze unei regiuni, cum se întâmplă acum? De ce ai tăcut, când presa din Arad şi societatea civilă strigau pe vremea lui Boc împotriva regionalizării şi desfiinţării judeţului Arad? Cum poţi să te prefaci că susţii angajaţii de la Finanţe, când acum doi ani ai scos o carte în care prezentai cât de stufos e aparatul de stat, în care susţineai că trebuie disponibilizaţi oameni, că profesorii lucrează prea puţin, că o treime din buget reprezintă salarii şi pensii, ceea ce e prea mult, că România are nevoie de regionalizare, pe care acum, cu ipocrizie, o combaţi?
La câte au făcut cei din PD-L pentru care Falcă a girat în faţa oamenilor din Arad, care i-au votat cu două mâni, primarul nostru ar trebui să rămână în Grecia, să-şi bage capul în nisip de ruşine. Dar constatăm că acest om nu are ruşine, nu ştie ce e bunul simţ, nici dure­rea oamenilor, de care încearcă să profite din nou, doar pentru a-i mai ataca o dată pe duşmanii din USL. Ieşirea lui Falcă nu ajută cu nimic cetăţenii Aradului, doar îi răcoreşte ura faţă de cei din USL. Cel puţin pentru disponibilizaţii din Finanţe şi cetăţenii din Curtici, Pâncota, Pecica, Nădlac şi comunele din jur, ieşirea lui Falcă e egală cu lătratul unui câine la lună. Aceştia nu au nevoie de veninul vărsat de politicieni, ci de intervenţia urgentă a parlamentarilor Calimente, Căprar, Cristina şi Măduţa, care au fost aleşi să reprezinte interesele arădenilor şi care trebuie să facă presiuni la Bucureşti, să facă şanţ în faţa ANAF şi a Ministerului Finanţelor, până când aceste probleme vor fi rezolvate. De aceea au primit votul arădenilor, iar acum trebuie să arate dacă oamenii au greşit sau nu când le-au acordat încredere.
Cât despre Gheorghe Falcă, încă o dată, să-ţi fie ruşine că încerci să profiţi de necazul oamenilor de la Finanţe!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției