rusujucuÎn prima parte a sezonului, „Bătrâna Doamnă” a contat pe Ivaylo Petrov, însă bulgarul a plecat odată cu Eugen Trică din Calea Aurel Vlaicu. Cum despre o revenire a lui Dan Țapoș în „alb-roșu” nu se punea problema, atâta timp cât există și acum importante restanțe financiare către el, Adrian Falub s-a gândit la Florin Rusu. Experimentatul portar tocmai aflase că Ineul a renunțat la el și era deschis la o colaborare cu gruparea „textilistă”, dar: „La ora la care am fost sunat de Dorin Stana încă nu-mi încheiasem oficial conturile cu fosta mea echipă, iar eu nu sunt omul care să amestec lucrurile. A doua zi aflasem că la club a venit un alt antrenor cu portarii și mi-am dat seama că oferta nu mai era valabilă”.

Într-adevăr, Cătălin Barbu s-a grăbit să-l aducă la UTA pe Robert Barbu, un antrenor cu goal-keeperii relativ nou în branșă și oricum total necunoscut în vestul țării, iar Rusu a ratat pentru a doua oară într-un an aventura utistă. „Exact acum un an, când s-a pus problema plecării lui Dan Țapoș de la club, domnul Falub s-a gândit pentru prima oară la mine. Doar că atunci jucam la Chișineu Criș, echipa se combinase cu Europa Alba Iulia, iar la nivel de Liga a 3-a nu mai putea face ambele lucruri. Pe undeva, regret că au trecut pe lângă mine aceste oportunități, dar sper ca într-o zi să ajung să antrenez la UTA”, a adăugat goal-keeperul, care ar fi avut șansa să-l antreneze pe Ionuț Boșneag, o bună cunoștiință a fratelui său. „Adi i-a făcut reclamă bună lui Boșneag. Se știu de mai mult timp, fiindcă ambii sunt finii lui Dănuț Coman și mi-a spus despre el că e un portar bun și un băiat de caracter. Ar fi fost o plăcere să lucrăm împreună”, a mai punctat Rusu, care după absolvirea Facultății de Educație Fizică și Sport face și masteratul în domeniu.

Totuși, fostul căpitan al Ineului nu se va plictisi în această primăvară. El a acceptat să apere poarta divizionarei a patra, Victoria Lunca Teuz Cermei, dar e și antrenor la școala de fotbal deschisă de fratele său, Adi Rusu.

Recomandările redacției