Intemperiile din ultimile ore au făcut ravagii, Consiliul Județean dispunând închiderea drumului județean dintre Frumușeni și Aluniș, pentru că viitura a distrus o parte din șosea și un podeț. Pentru securizarea circulației în zonă este nevoie de asistență de la nivel central.

Primăria Frumușeni a solicitat asistență poliției naționale în vederea securizării traficului. În prezent, după închiderea drumului distrus, conducătorii auto au la dispoziție un traseu ocolitor, mai precis, un drum agricol. „Recomandăm ca rută ocolitoare drumul agricol din localitatea Frumușeni, spre Aluniș, pentru autoturisme de până la 3,5 tone”, a anunțat președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca.

Reamintim că, în această săptămână au fost inundații pe drumuri în satul Gura Văii, care aparțin din punct de vedere administrativ de comuna Pleșcuța. De asemenea, au fost inundate străzi și gospodării din localitatea Frumușeni.

În urmă cu mai puțin de o săptămână, intemperiile au afectat comuna Brazii.

Update:

Iustin Cionca a dispus astazi începerea lucrărilor de reparație la drumul județean Frumușeni-Aluniș. Potrivit reprezentanților CJA, directorul General al Direcției Tehnice a Consiliului Județean Arad, Răzvan Ciubotaru, a inițiat procedurile necesare executării lucrărilor de reparație. Astfel, a fost contactat constructorul care realizează intervenția în regim de urgență, acesta urmând să disloce pe acest șantier utilajele necesare, dintre care unele vor fi retrase de la alte lucrări, pentru că această intervenție este prioritară. „Îmi doresc să lucrăm pe viteză și bine! Intervenția propriu-zisă la refacerea podețului va începe vineri dimineața și presupune o lucrare mai complexă, prin care reconfigurăm tubulatura metalică existentă, refacem infrastructura și suprastructura podețului, refacem timpanele laterale ale podețului și realizăm o zonă de captare a apei în partea dinspre amonte a podețului. După această intervenție obligatorie refacem calea de rulare a autovehiculelor, să redeschidem drumul urgent”, a ținut să precizeze Cionca.

Recomandările redacției