cuplu_plictisitMulți se întreabă dacă rutina în relațiile de cuplu este bună sau rea. Obișnuința poate fi benefică, pentru că dă sentimentul de siguranță, dar, pentru unii, poate părea monoton și relațiile intime își pierd farmecul.

Fără reţete

Cum era de așteptat, nu există o rețetă clară: depinde de fiecare. Pentru a simți siguranță și stabilitate în cuplu, ai nevoie de rutină. Totodată, dacă totul este prea monoton, s-ar putea ca plictiseala să vă cuprindă. Ce ar fi de făcut? „Este o dinamică normală în viața fiecărui cuplu. Totuși, dacă trece o perioada mai mare fără tandrețe, cei doi se vor obișnui așa și vor întâmpina greutăți în a se apropia din nou”, este de părere psihologul.

Sihguranţă vs. varietate

Cineva spunea că relația sexuală nu se mărginește la actul în sine. Contează și o privire sau un sărut furat înainte de a pleca la serviciu. Chiar dacă timpul a trecut, e încă important și felul în care arătați. Dacă te obișnuiești cu nuditatea celui de lângă tine sau îl vezi ciufulit, cu hainele de casă mototolite și lălâi, parcă nu te mai inspiră la o relație pasională. Pe lângă siguranță, conviețuirea de zi cu zi alături de un om poate aduce și plictiseală. Prea multă intimitate poate scădea interesul față de celălalt. Nu mai e ca atunci când erați iubiți și vă întâlneați doar din când în când. Bineînțeles că atunci tu arătai perfect, iar el încerca să te cucerească.

Mister şi imaginaţie

Soluția ar fi să păstrați puțin mister, să aveți zile în care să ieșiți împreună, seri romantice în care să vă îmbrăcați frumos, chiar dacă stați acasă, și lista poate continua, în funcție de imaginația fiecăruia. Nu ezita să spui ce îți dorești și află și ce îl nemulțumește pe el, fără să îi faci reproșuri sau să iei ca pe un afront personal plângerile lui. Din această discuție veți ști ce să faceți pe viitor pentru a vă condimenta relația și a vă bucura mai mult unul de celălalt.

Sursa: Unica.ro 

Recomandările redacției