S-a aprobat cuantumul taxelor privind transportul rutier de persoane

0
400

Consiliul Județean Arad a dat curs pre­vederilor legale privind modificările apă­rute în legislația ce reglementează trans­- portul rutier de persoane.
Astfel, consiliile judeţene au calitatea de autorităţi competente judeţene şi obli­gaţia de a înfiinţa autorităţi judeţene de transport prin care să asigure, să organizeze, să reglementeze, să coordoneze, să verifice, să monitorizeze şi să contro­leze prestarea transportului rutier contra cost de persoane prin servicii regulate, la nivel judeţean, desfăşurat între localităţile judeţului.
Urmare intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 51/2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul transportului, emi­terea licențelor de traseu pentru transportul rutier județean de persoane efec­- tuat cu autobuze prin servicii regulate a trecut din sarcina Autorității Rutiere Ro­mâne în sarcina consiliilor județene. Prin urmare, Consiliile județene au ca atribuție și emiterea de licenţe de traseu pentru transportul rutier judeţean de persoane efectuat cu autobuze prin servicii regulate.
De asemenea cuantumul taxei pentru eliberarea licențelor de traseu, precum și al taxei pentru înlocuirea licențelor de tra­seu, se stabilește prin hotărâre a Consiliului Județean.
Ca urmare a acestor prevederi legale, Consiliul Județean Arad a aprobat valoarea taxei pentru eliberarea licenței de traseu pentru efectuarea serviciului regulat de transport rutier contra cost de persoane la nivel județean, precum și a taxei pentru eliberarea unui duplicat al licenței de traseu, în cazul pierderii, deteriorării sau sustragerii acesteia. Cuantumul acestora este următorul: eliberarea licenței de tra­seu pentru efectuarea serviciului regulat de transport rutier contra cost de persoane la nivel județean-(taxa pentru o cursă pentru un an) – 44,00 lei; eliberarea unui duplicat al licenţei de traseu ocazionată de pierderea, sustragerea sau deteriorarea celei eliberate sau de schimbarea denumirii operatorului de transport/ întreprin­derii, a adresei sediului/domiciliului acestuia ori a numărului de înmatriculare a vehiculului (lei/bucată) 121,00 lei.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.