Polițiștii arădeni, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali acționează integrat în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. După cum era de așteptat, există din când în când câte o excepție de la regulă. Astfel, printre misiunile autorităților a apărut și surpriză, iar jandarmii au constatat săvârșirea unei infracțiuni de zădărnicire a combaterii bolilor. Mai exact, un bărbat de 25 de ani, care nu a respectat măsurile de izolare la domiciliu impuse de autoritățile competente, a fost găsit de jandarmi în timp ce se bucura de vremea bună de afară și o cinstea pe acestea consumând băuturi alcoolice în spațiul public. Desigur, asta nu ar fi fost foarte special dacă acesta nu era întors recent din Anglia.

„Bărbatul a fost depistat în fața unui magazin alimentar în timp ce consuma băuturi alcoolice. Având în vedere prevederile legale cu privire la consumul de alcool în spațiul public, jandarmii i-au comunicat bărbatului că fapta sa constituie contravenție și urmează să fie sancționat. În timpul verificărilor procedurale efectuate privind stabilirea identității, jandarmii au constatat că pe numele bărbatului, este emisă o alertă de tip ,«coronavirus asociat» și avea obligația legală să stea în izolare la domiciliu 14 zile”, se arată într-un comunicat transmis de Lucian Cozma, Purtător de Cuvânt al Prefecturii Arad.
Fiind depistat în afara locuinței, jandarmii au întocmit pe numele acestuia acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,zădărnicirea combaterii bolilor” conform Codului Penal și a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 200 lei, pentru consum de alcool în spațiul public, conform Legii nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. De asemenea, bărbatul a fost condus la un centru de carantină, unde va sta următoarele 14 zile, cu obligația de a suporta cheltuielile de carantinare.
„Pe timpul activităților desfășurate la fața locului, echipajul de jandarmerie a asigurat zona și nu a permis bărbatului să intre în contact cu alte persoane, iar pentru transportul acestuia la centrul de carantină, a fost solicitat în sprijin un echipaj de pompieri, din cadrul ISU Arad”,  se arată în continuarea comunicatului.

Recomandările redacției