În ședința de Guvern programată astăzi în care s-a decis suspendarea prezenței fizice și la școlile și grădinițele private.

Hotărârea de Guvern prevede suspendarea cursurilor cu prezență fizică în unitățile de învățământ private. „Suspendarea activității cu prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în perioada 25 octombrie 2021 – 5 noiembrie 2021 în unitățile particulare de învățământ, inclusiv cele cuprinse în Registrul special al organizațiilor furnizoare de educație care organizează și desfășoară pe teritoriul României activități de învățământ corespunzătoare unui sistem educațional din altă țară”, prevede articolul adoptat deja de Guvern.

,,Hotărârea de Guvern acum prevede că activitatea cu prezență fizică se suspendă pentru preșcolari și elevi în perioada de 25 octombrie – 5 noiembrie, în unitățile particulare de învățământ, inclusiv cele cuprinse în Registrul special al organizațiilor furnizoare de educație care organizează și desfășoară pe teritoriul României activități de învățământ corespunzătoare unui sistem educațional din altă țară.

Cu alte cuvinte prezența fizică este interzisă, nimeni nu-i oprește să facă online, dar nu cu prezență fizică în școală, aplicabil imediat de la ieșirea hotărârii de guvern” , a explicat seful DSU, Raed Arafat.

 

 

Recomandările redacției