S-a demonstrat științific: cu cât zâmbești mai des, cu atât trăiești mai mult

0
121

Cercetătorii americani au arătat că atunci când ești optimist, ai cu 70% mai multe șanse să ajungi la o vârstă înaintată. Recent, un studiu realizat pe 70.000 de femei și 1.500 de bărbați, la Universitatea din Boston, a arătat că persoanele cu gânduri pozitive aveau o sănătate de fier și au ajuns la 85 de ani într-o for­mă fizică demnă de invidiat, scrie Click.
Cercetătorii de la Universitatea din Boston, din SUA, au făcut un studiu, pe un eșanțion de 70.000 de femei, cu vârste între 58 și 86 de ani, urmărite timp de 10 ani, și 1.500 de bărbați, care aveau între 41 și 90 de ani, urmăriți timp de 30 de ani, și ne-au dezvăluit secretul unui viitor îndelungat: optimismul. Revista de știință „Proceedings of the National Academy of Sciences”, din SUA, a dat o definiție, care descrie ce înseamnă să fii optimist: „să ai credința că viitorul tău va fi plăcut, convingerea că tu poți să controlezi lucrurile care sunt importante pentru viața ta”. Un bărbat optimist are cu 70% mai multe șanse să ajungă bătrân, decât unul care este mai mereu încruntat. Mu­tân­du-ne atenția pe femei, cele care tra­tează cu ușurință greutățile vieții au cu 50% mai multe șanse să ajungă la vârsta, denumită de oamenii de știință „excep­țional de longevivă”, de 85 de ani.
Adio diabet și depresie, dacă ești optimist
Acest studiu ne arată că atunci când crezi în tine însuți și te consideri capabil „să muți munții”, precum un adolescent la început de drum, chiar vei ajunge la ceea ce îți dorești: o viață lungă, fericită și plăcută. Atunci când ai încredere în puterile tale și știi că poți reuși să treci peste orice, ca femeie, îți lungești viața cu 14,9%, iar ca bărbat, cu 10,9%. O minte clară și optimistă, alături de un corp îngrijit, contribuie la sănătatea ta fizică și îți prelungește zilele. Optimiștii sunt mai longevivi pentru că pot să se desprindă de stres mai ușor. De asemenea, această tipologie de persoane pozitive are mai puține șanse să aibă Diabet tip 2 și depresie, și sunt mai activi, iar bărbații optimiști tind să fie mai slabi și să consume mai puțin alcool decât cei pesimiști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.