21 mai – 23 noiembrie, vechea și noua dată de finalizare a stadionului „Francisc Neuman” nu au însemnat nimic pentru autoritățile locale arădene și firma constructoare, Tehno­domus. Chiar dacă lucrările au mai avansat puțin față de acum 6 luni de zile, ele sunt departe de a fi finalizate, prilej pentru Suporter Club UTA să sublinieze următoarele prin comunicatul postat pe pagina de Facebook: „După nerespectarea primei date de inaugurare a stadionului de către firma constructoare și Primărie, pe data de 21 mai, am făcut un protest la care au venit peste 400 de utiști sa tragem un semnal de alarmă. A trecut data de 23 noiembrie 2018, noua dată la care trebuia să fie inaugurat noul stadion care este în constructie de aproape 5 ani. Dar constatăm cu tristețe că nu s-a schimbat mai nimic de la ultimul semnal de alarmă tras de noi! Doi-trei muncitori rupţi de «oboseală», Termen de finalizare: campania electorală”
Vă reamintim că pe 22 mai, aproximativ 400 de utiști au ieșit din case și s-au postat pe platoul din fața stadionului, pentru a-i transmite mesaje „de bine” primarului Gheorghe Falcă. Acesta este consi­derat principalul vinovat pentru depășirea termenului de finalizare a ceea ce susținătorii Campioanei Provinciei numesc casa lor.
De la acel moment, lucrările la partea de tribune și acoperiș au mai înaintat puțin, iar autoritățile locale au contractat și o firmă din Giurgiu pentru demararea lucrărilor la par­tea de gazon. SC Rulouri de gazon SRL s-a apucat de treabă de vreo două luni de zile, dar deja au apărut informații în mediul online, confirmate neoficial chiar de reprezentanții firmei din Giurgiu, despre calitatea îndoielnică a suprafeței de joc conform solicitărilor din partea angajatorului, Primăria Arad. Cât despre noul termen de finalizare al lucrărilor, nici bunul Dumnezeu nu știe. Așteptăm o schimbare a datei pe panoul de la „șantierul” Francisc Neuman, dar fără a o lua de bună, că doar susținătorii „roș-albilor” s-au ars deja de două ori… numai în anul 2018.

Recomandările redacției