În prezenţa reprezentanţilor din Ministerul Agriculturii, a personalităţlor din domeniu, dar şi în faţa autorităţilor locale, s-a deschis ieri Agromalim, cel mai mare târg de agricultură, ambalaje și utilaje agricole din Vestul României. Evenimentul, organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad, a ajuns la ediția a XXVII-a. „Este o continuitate care ne demonstrează poten­țialul Aradului în domeniul agricol, dar și faptul că la Camera de Comerț funcționează o echipă responsabilă, serioasă, capabilă să gestioneze evenimente de mare anvergură. Târgul acesta internațional este unul dintre cele mai mari din România, cu o foarte bună recunoaștere în mediile de specialitate din Europa. Aș dori să le mulțumesc și partenerilor noștri de la Romexpo, care ne-au susținut cu o parte din logistica acestui eveniment, punându-ne la dispoziție un spațiu expozițional exterior, cu care am adus un plus de imagine ediției din acest an a târgului. Le mulțumesc tuturor colegilor care au muncit pentru acest târg de mari proporții”, a declarat Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad.
La ediția din acest an a târgului Agromalim participă aproximativ 250 de firme, din care 61 din străinătate (Ungaria, Italia, Austria, Georgia, Germania). Firmele participante expun pe o suprafață de 4.500mp în interior (două pavilioane) și 30.000 mp spațiu exterior.
„În cadrul târgului vor avea loc conferințe pe teme de actualitate pentru domeniul agricol susținute de USAMVB „Regele Mihai I al României” din Timișoara și ACO Păstorul Crișana – Filiala Arad, Vet Farm Boutique și Servicii Publice. Din tematică aș aminti prevederile Noii Politici Agricole Comune pentru perioada 2014 – 2020; Provocări pentru fermieri; Biohumusul – îngră­șă­mânt ecologic complex; Uti­- lizarea inputurilor biologice la cultura tomatelor în seră; Ce trebuie să știe fermierul român despre agricultura de precizie, agricultura viitorului; Programe de prevenție și tratamente în cele mai des întâlnite boli din fermele de ovine”, a declarat Cimi Enache, managerul târgului.
Premiera în acest an la Agromalim o reprezintă demonstrați­ile în câmp, lucrări agricole de prelucrare a solului cu tehnologii convenționale, minim de lucrări de semănat direct. Un premiu voucher 1.000 Euro, oferit de Iasen Garden, va fi tras la sorți printre participanții la demonstrații. Curse regulate de microbuz vor face legătura între Expo Arad și spațiul pentru demonstrații, aflat la o distanță de 800 de metri.
(A.C.) 

Recomandările redacției