Constructorii contractaţi de municipalitate în vederea punerii în aplicare a programului de reparaţii locale pentru străzile care necesită lucrări de intervenţii, în vederea asigurării circulaţiei în condiţii de siguranţă şi fluenţă a traficului au intervenit cu unele mici întârzieri generate de condiţiile meteo dar şi de Sărbătorile Pascale, dar pe parcurs au reuşit să recupereze din întârzieri, astfel că majoritatea lucrărilor se apropie de final, asta dacă nu au fost deja încheiate.

În baza contractului de lucrări „Întreținere și reparații drumuri în Municipiul Arad”, până la această oră, au fost realizate lucrări de întreținere drumuri, accese și trotuare astfel:

-La nivelul Lotului I, în care sunt cuprinse cartierele Aradul Nou, Sânicolau -Mic, Subcetate s-a intervenit la nivelul unei suprafeţe de aproximativ 2.100 mp de carosabil și accese şi au fost refăcute trotuarele pe o suprafaţă de 600 mp.

-În Lotul  II – Cartiere Micalaca, Grădiște parțial zona Centrală– aproximativ 11.700 mp de carosabil şi accese au fost reabilitate şi aproximativ 6.400 mp de trotuar. Mai mult decât atât, la nivelul acestui lot s-au executat şi plombe cu mixtură asfaltică, suprafața realizată a fost de aproximativ 400 mp.

-În zona Centrală şi cartierul Funcţionarilor s-a lucrat pe străzile Coriolan Pietreanu şi Dorel Sibii. De altfel, în acest lot s-a lucrat pe o suprafaţă de carosabil şi accese de aproape 4.000 mp, la care s-au adăugat cei 1025 mp de trotuar şi 100 mp de plombe cu mixtură asfaltică.

-Nu în ultimul rând, la nivelul Lotului IV – cartierele Pârneava şi Vlaicu – pe strada Oituz, spre exemplu, s-au refăcut trotuarele în suprafaţă totală de aproximativ 5.883 mp şi s-au executat plombe pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp.

Lucrările de reabilitare vor continua și în restul anului 2018.

„Astfel, proiectul „Reabilitare străzi în Municipiul Arad”, finanțat prin Programului Național de Dezvoltare Locală de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene se apropie cu paşi repezi de final. Investiția  menționată a cuprins un număr de 27 de străzi, perioada de execuție a acestor lucrări de reabilitare fiind de 3 ani, respectiv 2015-2018”, au menționat reprezentanții municipalutății Arad.

 

Recomandările redacției