Panica creată miercurea trecută, 09.03.2022, în care oamenii au luat cu ce au apucat carburant, de frica prețurilor care se zvonea că urmau să crească, s-a lăsat cu amenzi usturătoare.

Astfel, fiind luate în considerare situațiile înregistrate în acea seară de miercuri, în mai multe stații de alimentare cu carburanți, precum și imaginile propagate în spațiul public cu persoane care alimentau în recipiente neomologate precum bidoane/butoaie din plastic, damigene, pubele, saci din plastic, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, prin unitățile subordonate, a desfășurat activități de verificare și control la nivelul tuturor operatorilor cu acest obiect de activitate.

Perioada vizată a fost 10.03.2022-13.03.2022, unde au fost controlate 91 de stații de alimentare cu carburanți.

În urma acestor controale, au fost aplicate 200 de avertismente și 64 de amenzi în valoare de 159.500 lei. 

Scopul acestei acțiuni a fost de prevenire a evenimentelor care pot fi generate prin manipularea sau depozitarea combustibilului în recipiente neconforme.

Aducem în atenție faptul că alimentarea cu carburanți în recipiente neconforme creează o stare de pericol atât la nivelul stației de distribuție carburanți, pe durata deplasării autoturismelor în trafic, cât și ulterior, pe timpul depozitarii”, au declarat reprezentanții ISU Arad.

Pe timpul controalelor s-au realizat și instruiri ale personalului stațiilor de distribuție carburanți cu privire la obligațiile legale ce le revin.

În acest context, Inspectoratul pentru Situații de Urgența „Vasile Goldiș” Arad a notificat operatorii economici care au lanțuri de distribuție a carburanților, asupra pericolului generat de nerespectarea măsurilor de prevenire a incendiilor.

Recomandările redacției