S-a născut Euro 2021, UEFA a amânat cu un an turneul continental din cauza pandemiei de coronavirus!

0
184

Campionatul European 2020 a fost reprogramat pentru anul 2021, ca urmare a pandemiei de coronavirus care panichează în prezent o lume întreagă.
În cursul zilei de marți, a avut loc o videoconferință organizată de către UEFA, pe tema pandemiei de coronavirus. La această întrunire virtuală au luat parte președinții celor 55 de federaţii naţionale europene, un reprezentant al sindicatului jucătorilor, FIFPRO, precum şi conducerile European Club Association şi The European Leagues.
Așa cum era de așteptat, având în vedere criza cu care se confruntă întreaga Europă și în special Italia, oficialii UEFA au decis ca turneul final să se amâne cu un an.
Astfel, Campionatul European ce trebuia să se desfășoare în această vară a fost programat pentru perioada 11 iunie – 11 iulie 2021 și va fi pentru prima dată în istorie când se va disputa într-un an impar.
Această decizie vine și în sprijinul campionatelor din Europa, suspendate din cauza coronavirusului. Amânarea Campionatului European le permite competițiilor interne și internaționale să își încheie sezoanele, într-un ritm relativ normal. Totuși, pauza dintre sezoane va fi scurtată.
„Tricolorii” au timp berechet să pregătească barajul, iar autoritățile pentru a finalize stadioanele
România are de disputat barajul cu Islanda și, dacă învinge, va juca împotriva învingătoarei dintre Ungaria și Bulgaria, pentru un loc la turneul final reprogramat acum pentru anul 2021.
Islanda – România ar fi trebuit să se joace pe 26 martie, de la ora 21:45, pe Stadionul „Laugardalsvöllur” din Reykjavík.
România a câștigat timp nu doar pentru pregătirea meciurilor de calificare, dar și pentru finalizarea stadioanelor menite să fie baze de antrenament pentru echipele ce vor veni la București: Steaua, Rapid și Arcul de Triumf. Până atunci, poate se va găsi o soluție și pentru Stadionul Dinamo, unde sunt probleme de ordin administrativ ce împiedică o posibilă reconstrucție.
Arena Națională va găzdui o optime de finală și trei meciuri în Grupa C, după cum urmează:
Austria vs. Câștigătoarea play-off-ului D sau A din Liga Națiunilor
Ucraina vs. Câștigătoarea play-off-ului A sau D din Liga Națiunilor
Ucraina vs Austria
Noile date de disputare vor fi anunțate imediat ce acestea vor fi stabilite de către UEFA.
Program încărcat în 2021
Astfel, anul viitor vor fi programate foarte multe competiții, printre care și preliminariile europene pentru Campionatul Mondial 2022. Etapele 3 si 4 ar trebui să se desfășoare pe 4-5 si 7-8 iunie.
De asemenea, tot in iunie sunt programate semifinalele și finala Ligii Națiunilor,
2-3 iunie, respectiv 6 iunie.
Varianta organizării Euro în lunile noiembrie-decembrie 2020 nu a fost agreată, întrucât conducătorii forului european nu au dorit să întrerupă sezonul viitor.
Din cauza programului aglomerat, desfășurarea Ligii Națiunilor este pusă sub semnul întrebării. Italienii de la Gazzetta dello Sport iau în calcul chiar varianta ca această competiție să nu mai existe.
Totodată, în perioada 17 iunie – 4 iulie era programată prima ediție a Campionatului Mondial al Cluburilor cu 24 de echipe. Marca scrie că FIFA și UEFA au deja un acord ca această competiție să fie programată în alt interval.
24 și 27 iunie, noile date ale finalelor cupelor europene
Prestigiosul cotidian anunţă că forul continental a decis ca UEFA Champions League şi UEFA Europa League să rămână suspendate temporar. Odată cu amânarea Euro 2020, cele două competiţii UEFA şi campionatele naţionale vor avea spaţiul necesar pentru a fi reluate în această vară.
Finala UEFA Champions League, de la Istanbul, a fost amânată pentru data de 27 iunie. Ultimul act era programat iniţial pe 30 mai. Programată pentru 27 mai, finala Europa League va avea loc pe 24 iunie, la Gdansk.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.