În Sala Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 de la Biblioteca Judeţeană „A.D.Xenopol”, în data de 16 martie 2018, actualii membri arădeni (cu cotizaţia la zi) ai Filialei Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (filială înfiinţată la 7 ianuarie 1994, când a fost ales preşedinte jurnalistul Emil Şimăndan), la recenta propunere a preşedintelui UZPR, Doru Dinu Glăvan, s-au întâlnit pentru a se reconstitui în GRUPUL DE ZIARIŞTI DIN ARAD MEMBRI UZP DIN ROMÂNIA, în conformitate cu numărul actual al membrilor UZPR în Arad.
Reamintim celor mai tineri că Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România este continuatoarea organizaţiei omonime înfiinţată în anul 1919, după Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, aşadar, în anul viitor va fi Centenară.
Membru UZPR poate deveni orice persoană cu studii universitare şi cu o activitate jurnalistică de cel puţin trei ani, care cunoaşte Statutul UZPR, înregistrat într-o structură teritorială („filială” cu un număr de peste 30 membri sau „grup” cu un număr mai mic de 30 de membri) şi plăteşte cotizaţia la zi. În mod excepţional, ziariştii cu mai multe decenii de activitate în presă, care nu au studii universitare, pot deveni membri UZPR cu avizul Consiliului Director. Titlul de membru UZPR este validat tuturor celor care şi-au depus dosar de intrare în Uniune de către Comisia Centrală de Atestare.
La adunarea generală de la Biblioteca Judeţeană „A.D.Xenopol” au participat membri UZPR din Arad cu dosarele personale actualizate şi cu plata cotizaţiei la zi. Până la sporirea numărului membrilor UZPR din Arad cu noi tineri jurnalişti, precum şi cu jurnalişti mai puţin tineri, încât actualul grup să se poată transforma în filială distinctă a UZPR, cu peste 30 de membri, adunarea generală l-a ales coordonator al grupului pe Vasile Filip, care urmează să reprezinte grupul în toate acţiunile structurilor centrale de la Bucureşti.
(G.A.)

Recomandările redacției