Circulaţia rutieră pe Transfă­gă­răşan, între Piscul Negru (judeţul Argeş) şi Bâlea Cascadă (jude­ţul Sibiu) s-a deschis, sâmbătă (29 iunie), începând cu ora 8.00, pentru toate categoriile de autovehicule, po­trivit Click.
Drumarii avertizează că este semnalată prezenţa urşilor în zonă şi cer turiştilor să nu se apropie de animale. În plus, drumarii spun că sunt puţine locuri de parcare la Bâlea Lac, parcările private din zonă nefiind deszăpezite.
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că, sâmbătă, de la ora 8.00, se redes­chide circulaţia pe DN 7 C, Transfăgă­ră­şan, pentru toate categoriile de auto­- vehicule.
„Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze vi­teza la condiţiile de trafic, mai ales având în vedere instabilitatea atmosferică ce duce la apatiţia de feno­mene meteorologice spontane care afectează vizibilitatea. De asemenea, atenţionăm pe cei ce tranzitează acest sector de drum că în ultima perioadă este semnalată prezenţa ur­şilor în apropierea părţii carosabile şi îi sfătuim să nu se apropie de anima­le, să nu le hrănească şi să informeze imediat autorităţile de prezenţa acestora”, a transmis CNAIR.
Drumarii prcizează de asemenea, că cele două parcări private de mare capaci­tate de Bâlea Lac nu au fost încă des­ză­pezite de firmele care le administrează, aşa că locurile de parcare sunt extrem de limitate.

Recomandările redacției