S-a schimbat legea: Oprirea furnizării de agent termic în sezonul rece va fi interzisă

0
184

Vești importante pentru arădenii care stau la bloc și beneficiază de încălzire de la sistemul public. Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede oprirea furnizării de agent termic în perioada sezonului rece va fi interzisă, conform kanald.ro.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea potrivit căreia oprirea furnizării de agent termic în perioada sezonului rece va fi complet interzisă. Așadar, producătorii/ furnizorii vor avea de acum,

potrivit legii, obligația să asigure furnizarea agentului termic conform contractelor încheiate cu autoritățile administrației publice locale.

”Se interzice sistarea furnizării de agent termic primar în perioada sezonului rece, definită conform prevederilor legale, de către producătorii şi/sau furnizorii de agent termic primar, precum şi sistarea alimentării cu energie primară a acestora de către producătorii/furnizorii de energie primară”, se arată în textul legii.

Românii trebuie să ia la cunoștință că legea promulgată de Președintele României reglementează desfășurarea activităților specifice serviciilor publice de alimentare cu energie termică în sistem centralizat.

Totodată, au obligația de preparare a apei calde de consum, respectiv producerea, transportul și distribuția.

”Serviciul public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat face parte din sfera serviciilor comunitare de utilităţi publice şi cuprinde totalitatea activităţilor privind producerea, transportul, distribuţia şi furnizarea energiei termice, desfăşurate la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale sub conducerea, coordonarea, controlul şi responsabilitatea autorităţilor administraţiei publice locale sau asociaţiilor de dezvoltare comunitară, după caz, în scopul asigurării energiei termice necesare încălzirii şi preparării apei calde de consum pentru populaţie, instituţii publice, obiective social-culturale şi operatori economici”, prevede legea. Totodată, în documentul semnat de Klaus Iohannis se arată încă o serie de prevederi. Mai precis, legea stabilește, printre altele, că serviciul public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat poate fi efectuat și de operatori privați, prin concesionare, parteneriat public-privat sau în orice altă formă prevăzut de lege”,  scrie kanald.ro

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.