S-a schimbat sistemul de desfășurare al turneului de promovare în Liga Florilor: Crișul e în grupă cu Neamțul, Ploieștiul și Constanța!

0
335

Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a decis marți modalitatea de desfășurare a turneelor de promovare în Liga Națională. Practic, este vorba despre o comasare a turneelor semifinale și a celor finale, renunțându-se la ideea de confruntări eliminatorii. Inițial, fetele de la Crișul Chișineu Criș ar fi trebuit să înfrunte în primul joc din semifinală formația Activ Prahova Ploiești, dar acum, teoretic, își poate permite să piardă un joc pentru a-și continua drumul spre Liga Florilor.
Așadar, conform noului sistem, combatantele vor fi împărțite în câte două grupe de 4 și vor juca fiecare cu fiecare. Primele două clasate din fiecare grupă se vor întâlni încrucișat în semifinale. La feminin sunt disponibile trei locuri pentru accederea în primul eșalon, iar la masculin două.
Iată componența grupelor la fete, cu câștigătoarea Seriei D a Diviziei A, Cri­șul Chișineu-Criș, printre protagoniste:
Grupa 1: CSM Galați, Dacia Mioveni, CSU Știința București, CSM Tg. Mureș.
Grupa 2: CSU Neptun Constanța, Crișul Chișineu-Criș, HCF Piatra Neamț, Activ Prahova Ploiești.
„Pe hârtie, grupa noastră e ceva mai abordabilă și e cea prevăzută de regulament la începutul sezonului. Așadar, ne convine acest nou sistem de disputare a barajului, vom face tot posibilul să ajungem în careul de ași și să ne batem cu toate armele pentru promovare. Activ Prahova Ploiești rămâne cel mai puternic adversar, e bine că nu-l întâlnim în meci direct, eliminatoriu”, ne-a declarat Sebastian Tudor, antrenorul handbalistelor de la Crișul, care a sunat ieri, la ora 16, adunarea pentru pregătirea acestui turneu de promovare în Liga Florilor.
Totodată, handbalistele aflate sub contract la data disputării turneelor vor avea drept de joc. În cazul celor cărora le-au expirat contractele, cluburile le pot prelungi, însă pe minim 1 an. Cele 16 cluburi trebuie să anunțe până pe 15 iulie dacă participă sau nu la turneele de promovare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.