S-a stins încă un fotbalist al UTA-ei din generaţia de aur a anilor ’70

0
342

Fostul fotbalist al UTA-ei din generația anilor ’70, Paul Popovici, s-a stins la vârsta de 72 de ani, a anunţat, miercuri,clubul arădean UTA pe site-ul oficial.

Familia UTA a primit astăzi o veste tristă de la Oradea: s-a stins din viață Paul Popovici, fundașul stânga din superba generație roș-albă din prima parte a anilor ’70.

Pali” Popovici a început fotbalul în Oradea natală, unde a jucat pentru Înfrățirea și Crișul. UTA l-a dorit în echipă (alături de Attila Kun) cu puțin timp înaintea istoricei duble cu Feyenoord, însă bihorenii s-au opus. Legitimarea valorosului apărător a fost reușită în iarna lui 1971, iar de atunci Popovici a fost de neînlocuit în banda stângă.

Cu UTA are în palmares un titlu de vicecampion național, la capătul sezonului 1971-1972. În același sezon a fost protagonist important al parcursul Bătrânei Doamne din Cupa UEFA, parcurs întins până în sferturile de finală, acolo unde arădenii au fost stopați de Tottenham. Și tot în anul 1972 a jucat în echipa națională a României. În 1974 s-a întors la Oradea, promovând cu FC Bihor în Divizia A un an mai târziu, și a jucat până în 1979, apoi a activat, multă vreme, ca antrenor. S-a întors cu plăcere la Arad de fiecare dată când fotbaliștii de altădată s-au reunit pentru a rememora clipele de glorie. Pe 21 iunie ar fi împlinit 73 de ani. Va rămâne în amintirea utiștilor mereu. Odihnească-se în pace!”, se arată pe site-ul citat.

Popovici a fost vicecampion naţional în sezonul 1971-1972 cu UTA, formaţie alături de care a atins faza sferturilor de finală a Cupei UEFA, când arădenii au fost eliminaţi de Tottenham. Fost component al echipei naţionale, Popovici a mai jucat la formaţiile Crişul Oradea, FC Bihor şi Înfrăţirea Oradea. După retragerea din activitate a activat o perioadă scurtă ca antrenor al formaţiei FC Bihor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.