S-au aprobat sumele pentru întreținerea persoanelor instituționalizate, din Unitatea de Asistență Medico – Socială Săvârșin

0
266

 Unitatea de Asistență Medico – Socială Săvârșin a solicitat Consiliului Județean Arad aprobarea costului mediu lunar de întreținere pentru beneficiarii serviciilor medico-sociale instituționalizați în cadrul Unității de Asistență Medico-Socială Săvârșin, în cuantum de 4.578 lei/lună/beneficiar și aprobarea contribuției lunare de întreținere datorată de beneficiari și/sau de susținătorii legali ai acestora pentru serviciile medico-sociale acordate de Unitatea de Asistență Medico-Socială Săvârșin, în cuantum de 1.350 lei/lună/beneficiar. Totodată, s-a solicitat și o actualizare a categoriilor de venituri luate în calcul la stabilirea venitului lunar pe membru de familie.

Consilierii județeni au aprobat costului mediu lunar de întreținere și contribuția lunară de întreținere datorate pentru serviciile acordate de Unitatea de Asistență Medico-Socială Săvârșin.

 La stabilirea costului mediu lunar de întreținere s-au avut în vedere totalitatea cheltuielilor curente anuale ale UAMS Săvârșin, precum și numărul mediu al beneficiarilor din cadrul acesteia. Calculul contribuției lunare de întreținere se stabilește pe baza costului mediu lunar de întreținere prevăzut de lege.

Beneficiarii serviciilor acordate de Unitatea de Asistență Medico-Socială Săvârșin fără venituri și fără susținători legali sau cu susținători legali care realizează un venit lunar pe membru de familie mai mic decât valoarea netă a salariului minim brut pe țară garantat în plată nu datorează contribuția lunară de întreținere, acesta fiind asigurată din bugetul Județului Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.