Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea au depistat paisprezece cetăţeni din Bangladesh, Pakistan, India și Siria care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un loc special amenajat dintr-o autoutilitară sau deplasându-se pe jos, spre teritoriul statului vecin. O parte dintre ei au fost prinși la Nădlac II.

„În data de 02.10.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unei autoutilitare înmatriculate în Polonia, fără încărcătură.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi într-un loc special amenajat, situat în partea din față a compartimentului marfă, doisprezece cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, Pakistan și India, cu vârste cuprinse între 20 și 46 de ani”, a declarat inspector de poliţie, Alexandru Andrei Dincă.

Recomandările redacției