NADASZeci de locuitori ai localităţii Nadăş, comuna Tauţ, au fost prezenţi, ieri, la Judecătoria Ineu. Oamenii se află în judecată de câţiva ani buni cu moştenitorii unei familii de grofi, care au câştigat peste opt mii de hectare în localitatea Nadăş. Totul a pornit de la faptul că, sătenii, în urmă cu şase ani de zile au primit vestea că locul în care au crescut moşii şi strămoşii lor nu le mai aparţine. Moştenitorii unei familii din grofi din zonă au revendicat terenurile iar acum, după ani întregi de scandaluri şi procese, familia din Arad a reuşit să obţină în instanţă 8.742 de hectare de teren, pădure şi păşune, practic întreaga zonă. Familia din Arad a moştenit suprafaţa de pământ, conform Legii 247.
Cei mai mulţi au moştenit pământul de la părinţi, alţii au fost împroprietăriţi cu teren, la reforma agrară. Acum se văd nevoiţi să umble prin instanţe să îşi caute dreptatea.
Liderul locuitorilor din Nadăş implicaţi în acest proces, Nicolae Rad a declarat că oamenii au venit în număr mare, peste 60, pentru a vedea care este situaţia. „Practic, în acest proces sunt peste 30 de locuitori din Nadăş, dar de această dată am venit şi cu susţinători după noi. De obicei, la terme­nele de judecată veneam doar trei sau patru dintre noi. Acum am decis să ne mobilizăm, ne-am urcat într-un autobuz şi am venit la Ineu, la jude­cătorie”, ne-a declarat Nicolae Rad.
Din păcate pentru localnici, în cursul zilei de ieri, nu a fost luată nicio decizie, aceasta fiind amânată cu câteva zile.

Recomandările redacției