S-au împlinit 51 de ani de la rezultatul fantastic obținut de UTA pe terenul celor de la Feyenoord Rotterdam

0
243

Pe 16 septembrie 1970 a fost ziua în care Bătrâna Doamnă a fotbalului românesc, a reușit una dintre cele mai importante rezultate. Pe stadionul din Rotterdam, UTA încheia la egalitate întâlnirea cu campioana en-titre a lumii, Feyenoord Rotterdam. Scorul s-a încheiat 1-1, cu gol arădean semnat de Florian Dumitrescu, din centrarea lui Mircea Axente.

Două săptămâni mai târziu, după 0-0 la Arad (pe 30 septembrie), în retur, UTA mergea mai departe în Cupa Campionilor Europeni. Lăsând în urmă gigantul olandez, care domina lumea fotbalului în acea perioadă. Iar lumea fotbalistică de peste tot se înclina în fața uimitoarei performanțe a UTA-ei.

La mai bine de cinci decenii de la reușita ce a adus UTA în istoria fotbalului mondial iată care sunt amintirile celor doi mari fotbaliști ai „Bătrânei Doamne”

Mircea Axente: „Toate centrările mergeau într-o zonă de șase și unsprezece metri, într-un cerc cu rază de trei metri, Florian Dumitrescu știa unde să vină. Nu a sărit nimeni dintre fundașii lor, a făcut-o «Bubu» și mingea s-a dus în poartă”.

Florian Dumitrescu: „Eram între Israel și van Duivenbode. Axente mi-a centrat de pe dreapta și am înscris cu capul, portarul Treijtel nu a avut nicio șansă”.

Iată care a fost componența echipei UTA de la acea vreme: Gheorghe Gornea – Gabor Biro, Iosif Lereter, Jenö Pozsonyi, Ladislau Brosovszky – Dumitru Calinin, Mircea Petescu (minutul 85 Viorel Sima), Flavius Domide – Mircea Axente, Otto Dembrovsky, Florian Dumitrescu. Antrenori: Nicolae Dumitrescu, Ioan Reinhardt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.