S-au încheiat probele de competenţe lingvistice ale bacalaureatului de toamnă

0
455

În perioada 16-17 august s-au desfăşurat probele A (de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, și B (de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă), din cadrul examenului de bacalaureat, sesiunea august – septembrie.
Organizate în două unităţi liceale, probele s-a desfăşurat conform prevederilor metodologiei de organizare şi desfăşurare a exame­nului de bacalaureat, atât sub aspect organizatoric (evaluarea a fost realizată de doi profesori evaluatori, fiecare evaluator a completat în borderoul individual nivelul de competenţă acordat candidatului), cât şi sub aspect logistic (sălile de evaluare au fost prevăzute cu camere audio-video, centrul de evaluare a beneficiat de personal de pază şi de personal medical, candidaţii au avut în sală apă, sălile de evaluare au fost izolate de celelalte clase).
Candidaţii au avut ca sarcini de lucru receptarea mesajului scris în baza unor texte în conformitate cu programa şcolară şi producerea unui mesaj oral sub forma diferitelor tipuri de discursuri.
În urma evaluării, candidaţii au avut posibilitatea să obţină nivelul de utilizator mediu, utilizator avansat sau utilizator experimentat.
La proba A au fost înscrişi 93 de candidaţi, din care au susţinut proba 77 de candidaţi, 16 candidaţi absentând. Cei 77 de candidaţi evaluaţi au obţinut următoarele rezultate: 32 candidaţi – nivel mediu, 30 candidaţi – nivel avansat, 15 candidaţi – nivel experimentat
La proba B au fost înscrişi 3 candidaţi, toți fiind prezenți și obținând nivelul experimentat.
Nu au existat candidaţi eliminaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.