S-au încheiat probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale de la Bacalaureat

0
274

Peste 2.700 de candidați s-au prezentat la prima sesiune a probelor A de evaluare a competen­țe­lor lingvistice și digitale din cadrul Examenului de Bacalaureat Națio­nal 2018. Din totalul înscrișilor, un număr de 61 de candidați nu s-au prezentat, în timp ce un tânăr a fost eliminate din examen.
În ceea ce privește proba B, 108 candidați din 109 s-au pre­zentat pentru susținere. De ase­menea, la proba D au fost înscriși 2362 candidați, dar 40 au decis să nu se prezinte la examen. Cât privește proba C, 2.456 de candidați s-au prezentat în prima zi – 21 februarie, 2.273 în a doua zi și 180 de candidați în cea de a treia zi, pe 23 februarie. Potrivit reprezentan­ților Inspectoratului Școlar Jude­țean, organizarea și desfășurarea acestor probe în cele 41 de centre de examen au fost ireproșabile. Nu s-au semnalat incidente, nu au existat probleme, iar condițiile asigurate de către centrele de exa­men au fost conforme cu preve­derile Metodologiei de organizare și desfășurare a Examenului de bacalaureat național, atât sub aspect organizatoric cât și logistic – sălile fiind prevăzute cu camere audio-video. Candidații au avut asigurată asistența medicală, au beneficiat de apă în sălile de examen și de un cadru adecvat de­rulării probelor.
Toți cei implicați în organizarea și desfășurarea Examenului de bacalaureat național 2018, prima sesiune, au dat dovadă de responsabilitate, profesionalism și de o mobilizare exemplară   pentru respectarea prevederilor Metodologiei de organizare și desfășurare.
Inspectoratul Școlar Județean Arad a mulțumit pentru buna colaborare: profesorilor asistenți, membrilor și președinților din centrele de examen, organelor care au asigurat paza instituțiilor școlare și celor care au asigurat asistența medicală pe toată perioada desfășurării acestui examen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.