documenteDouă persoane s-au legitimat cu documente de identitate false, la frontieră, la sfârşitul săptămânii trecute.

S-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, ca pasager într-un autoturism înmatriculat în Bulgaria, un bărbat care, la controlul de frontieră, s-a legitimat cu o carte de identitate bulgărească. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului de călătorie prezentat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul P.F. pentru cercetări. Din cercetări a rezultat faptul că bărbatul este cetăţean irakian, în vârstă de 35 ani, iar cartea de identitate bulgărească este falsă.

La Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, s-a prezentat la controlul de frontieră, pe sensul de ieşire din România, călătorind ca pasageră într-un autocar îmatriculat in România, o femeie care s-a legitimat cu o carte de identitate românească. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat este fals total, acesta neîndeplinind condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, motiv pentru care femeia a fost condusă la sediul P.F. pentru cercetări.

În urma verificărilor specifice s-a stabilit că este vorba de Mariana Z ., în vârstă de 40 de ani din judeţul Constanţa, care a declarat că a apelat la aceasta metodă pentru că intenţiona să plece în Anglia, şi nu avea documente de identitate, iar cartea de identitate românească a primit-o de la un bărbat din Constanţa, contra sumei de 100 lei.

„În cele două cazuri, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi cercetarea acestora sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a declarat agent şef adjunct al Poliţiei de Frontieră Arad, Adelina Limban.

Recomandările redacției