S-au luat două noi hotărâri: Elevii se vor întoarce la școală abia în septembrie, iar cei de peste 65 de ani au voie mai mult timp pe afară

0
859

După multe ședințe și foarte multe dezbateri în legătură cu întoarcerea elevilor la școală, într-un final s-a luat și o hotărâre oficială. Conform celor declarate de însuși Președintele României, Klaus Iohannis, elevii nu vor mai merge la școală semestrul acesta, ei reluându-și activitatea în septembrie. Există unele excepții, acestea fiind foarte mici, mai exact în cazul celor din anii terminali. Ei vor avea o perioadă de 10 zile în care vor putea să meargă la școală pentru un interval de câteva ore pe zi pentru a se pregăti pentru examenele finale. 

„Pentru majoritatea elevilor, în acest an școlar, grădinițele, școlile și universitățile nu se vor mai deschide. Anul școlar se va termina pe 12 iunie, până atunci vor continua formele de învățământ la distanță așa cum s-a întâmplat lucrurile și până acum. Până în 12 iunie elevii vor avea mediile încheiate cu notele pe care le au acum”, a fost declarația Președintelui. 

În continuare, acesta a mai declarat și faptul că cei din anii terminali și care urmează să dea examene anul acesta „vor putea reveni la școală după 2 iunie, între 2 și 12 iunie, pentru a se pregăti pentru Examenele Naționale”. Desigur, acest lucru va putea fi făcut doar în cazul în care vor fi respectate normele de distanțare socială. 

Aceasta nu a fost însă singura decizie luată astăzi. Cea de-a doua este una care îi vizează pe cei cu vârste de peste 65 de ani. Fiindcă aceștia a puțin timp la dispoziție pentru aprovizionare și pentru că vremea ține cu noi în ultima perioadă, acestora le va fi permis să iasă din casă de două ori. Așadar, ei vor avea, începând de azi, două intervale în care își pot efectua deplasările în diferite locuri, unul dimineața, iar cel de-al doilea seara. 

„Cei cu vârste de peste 65 de ani, care în momentul de față, conform unei Ordonanțe Militare pot ieși la anumite ore, între 11 și 13. Având în vedere că vremea se încălzește, iar intervalul stabilit a fost considerat prea scurt, începând de astăzi, tot prin Ordonanță Militară, se va schimba acest interval. Persoanele peste 65 de ani vor avea la dispoziție două intervale zilnice, dimineața de la 7 până la ora 11:00 și seara pe la ora 19:00 până la ora 22:00”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.