S-au plătit despăgubirile pentru pestă porcină

0
614

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat marţi, la redeschiderea SPA Jilava, că până acum s-au făcut plăţi de despăgubire pentru pesta porcină africană către fermieri de 12 milioane de euro, îndemnând crescătorii să colaboreze cu autorităţile pentru întocmirea documentelor de despăgubire.

„Până acum s-au plătit în jur de 12 milioane de euro, 54 de milioane de lei, dar aceste documente se fac în continuu, se fac cu mai mare uşurinţă la gospodării, pentru că ai terminat, dacă a avut un porc doi ai făcut documentele respective. La societăţile comerciale până nu se încheie sacrificarea efectivelor în întregime nu poţi să faci documentaţia cuvenită”, a precizat ministrul, la redeschiderea Staţiei de Pompare a Apei (SPA) Jilava.

Ministrul a menţionat că după identificarea focarelor, o echipă formată din reprezentanţi ai prefecturii, Direcţiei Agricole, ai DSV-ului şi ANVSA-ului se prezintă în gospodării, unde după sacrificarea porcilor se întocmesc documentele pentru despăgubiri.

„Rog proprietarii să fie foarte atenţi şi să coopereze când ajunge această echipă acolo, inclusiv să se facă documentele pentru că aşa spune legea, în momentul în care ai făcut uciderea respectivă să întocmeşti documentele”, a spus ministrul Agriculturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.