S-au reluat controalele în cazul gunoaielor aruncate la întâmplare

0
672

Odată cu încetarea stării de urgență impusă în scopul combaterii proliferării virusului SARS – CoV2 în rândul populației, polițiștii locali angrenați timp de aproape două luni în misiuni specifice de prevenire a răspândirii COVID19 alături de echipajele de ordine publică, revin, într-un final, la activitatea curentă.
Așadar, primele zile din starea de alertă s-au lăsat cu amenzi în urma controalelor care vizau gunoaiele aruncate peste tot, numai în locurile special amenajate nu. În ultimul weekend s-a acționat pentru surprinderea și identificarea persoanelor care încalcă clauzele contractului de prestare a serviciului de salubrizare. Echipele de polițiști au urmărit timp de două zile persoanele care deversau ilegal deșeuri din construcții pe platforma destinată resturilor menajere de pe străzile Șezătoarei/Constantin Brâncuși. Zona respectivă a fost semnalată în mai multe sesizări ale cetățenilor și evaluări efectuate de operatorul de salubritate și de Primăria Municipiului Arad ca fiind invadată de deșeuri non-menajere.
În urma acestei acțiuni au fost constatate contravenții, fiind aplicate șase sancțiuni, în cuantum de 2030 lei pentru încălcarea prevederilor Hotărârii Consiliului Local Municipal nr. 297/2015 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a serviciilor de salubrizare din municipiul Arad, pe platformele edilitare situate pe strada Șezătoarei și Constantin Brâncuși.
„În scopul asigurării serviciului de salubrizare conform prevederilor contractuale şi cu respectarea reglementărilor actului normativ mai sus menționat, utilizatorii au obligația să nu introducă în recipientele de colectare deşeuri din categoria celor cu regim special (periculoase, toxice, explozive), animaliere, provenite din construcţii, din toaletarea pomilor sau curăţarea şi întreţinerea spaţiilor verzi ori provenite din diverse procese tehnologice care fac obiectul unor tratamente speciale, autorizate de direcţiile sanitar-veterinare sau de autorităţile de mediu”, se arată într-un comunicat primit din partea reprezentanților Poliției Locale Arad.
Acțiunile de depistare a persoanelor care încalcă legislația specifică ce privește colectarea și stocarea deșeurilor vor continua, fiind vizate toate platformele unde se vor sesiza probleme în acest sens, în scopul asigurării protecției sănătății populației, a calității și continuității serviciului de salubrizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.