S-au reluat înscrierile în clasa pregătitoare

0
860

S-au reluat înscrierile în clasa pregătitoare și continuă până în 7 iulie, în conformitate cu prevederile Ordinului Ministerului Educaţiei şi Cercetării nr. 4244 / 2020, publicat recent în Monitorul Oficial. Înscrierea se poate realiza în două moduri: direct la unitatea de învăţământ, în baza unei programări telefonice la unitatea de învăţământ sau prin completarea cererii tip de înscriere online. Cererea online se poate accesa pe site-ul www.isjarad.ro, butonul Înscrierea în învăţământul primar 2020. Părinţii sunt rugaţi să declare adresa de e-mail atunci când completează cererea de înscriere. Aceasta se realizează de către părinţi/tutori legali instituiţi/reprezentanţi legali.

După cum se observă calendarul înscrierilor se întinde pe o perioadă lungă de timp, respectiv până în 7 iulie 2020. Fac apel la părinți, dacă vor să depună cererea de înscriere direct la școală, să facă programarea telefonic la școală pentru evitarea aglomerației. În cazul în care se alege opțiunea de a depune cererea de înscriere online sau prin poștă, subliniez că în acest caz ei vor trebui să trimită și o declarație-tip pe propria răspundere cu privire la veridicitatea informațiilor introduse în cerere, respectiv recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare pentru copiii născuți în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020”, ne-a declarat profesor Marius Göndör, Inspector Școlar General al ISJ Arad.

Pentru orice informaţii referitoare la înscrierea în clasa pregătitoare, ISJ Arad a pus la dispozitia celor interesați, telverde, 0800816257, în intervalul orar 8-16 de luni până vineri, care va funcţiona până în 31 iulie 2020. La acesta părinţii şi alte persoane interesate pot obţine, gratuit, informaţii referitoare la înscrierea copiilor în învăţământul primar.

Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor realizată până în prezent de către specialiştii din cadrul CJRAE rămâne valabilă, iar înscrierea la şcoală se va realiza în baza ei , dacă a fost făcută până în momentul suspendării înscrierilor.

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Arad, continuă evaluarea dezvoltării copiilor în perioada 26 mai – 30 iunie 2020, la sediul CJRAE (str. Mucius Scaevola, nr. 9), în baza unei programări telefonice la nr. 0257/214570 sau email cjrae_arad@yahoo.com, dar numai pentru următoarele situaţii: copiii care nu au frecventat grădiniţa sau copiii care s-au întors din străinătate.

Părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020 inclusiv şi au frecventat grădiniţa, pot să îşi înscrie copiii în învăţământul primar, în clasa pregătitoare, dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător, în baza recomandării eliberate de grădiniţa pe care au frecventat-o. Părinţii ai căror copii au fost evaluaţi de CJRAE şi declaraţi respinşi, pot relua procedura de înscriere la şcoală, în baza recomandării eliberate de grădiniţa pe care au frecventat-o”, a precizat în final Marius Göndör, Inspector Școlar General.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.