S-au resemnat cu finala mică: FCC ICIM Arad – Sepsi Sfântu Gheorghe 46-83

0
452

Conform previziunilor, semifinala FCC ICIM – Sepsi Sfântu Gheorghe s-a încheiat după trei meciuri. Ce surprinde puțin neplăcut a fost diferența de scor din confruntarea din această seară, din Polivalenta arădeană, cea mai mare a „duelului” 3 din 5 meciuri, dar și cea mai severă stagională în disputele cu covăsnencele: 46-83!

După înfrângerile la 27 și 17 puncte pe „Sepsi Arena” a urmat un -37 zdrobitor, „galben-albastrele” neputând face – în primul rând – psihic față duelului cu o echipă mult mai puternică.  În plus, a lipsit căpitanul Brankica Hadzovic (accidentată), ca și Rita Bartok, de altfel, iar Bogdan Bulj a apelat inclusiv la juniorele din propria pepinieră, Alexandra Rotariu și Ana Maria Glisici.

Jocul și soarta calificării în finala națională, a cincea consecutivă, erau decise încă de la pauză, când „verzile” conduceau cu 46-23 în fața a aproximativ 300 de spectatori resemnați și ei cu realitatea actuală din baschetul feminin românesc.

În așteaptarea unor vremuri mai bune, FCC ICIM Arad a bifat cel de-al zecele eșec la rând cu Sepsi și se pregătește de finala mică cu Brașovul. Datele de disputare a acesteia urmează a fi anunțate și asta pentru că formația de pe Mureș ar dori să joace mai repede decât 10 și 14 aprilie. Primul meci va avea loc sub Tâmpa, al doilea pe Mureș și, dacă va mai fi cazul, decisivul se va juca la Brașov. Medaliile de aur și le vor disputa, bineînțeles, Sfântu Gheorghe și Satu Mare, după sistemul „cel mai bun din 5 meciuri”.

Formații și marcatoare: 

FCC ICIM: Williams 20, Lee 10, Fodor 6, Dzombeta 4, Ciotir 3, Ardelean 2, Mercea 1, Rotariu, Glisici,

Sepsi: Solopova 22, Slamova 17, Demeter 10, Topuzovic 9, Godri-Părău 9, Șipoș 7, Higgins 4, Pasic 3, Nagy 2

Urban: „Vom încerca să luăm bronzul, ceea ce acum două luni părea de domeniul științifico-fantasticului”

Semifinala Sepsi Sfântu Gheorghe – FCC ICIM Arad nu a avut istoric. Echipa ce va lupta pentru laurii baschetului feminin românesc s-a stabilit după trei partide, ultima fiind câștigată de covăsnence chiar în această seară, mai clar decât precedentele două, în Polivalenta arădeană.

A fost 83-46 pentru trupa lui Zoran Mikes, omologul acestuia recunoscând cu fair-play superioritatea adversarului. „În primul rând, vreau să-i felicit pe cei de la Sepsi pentru că s-au calificat în finală, au fost echipa mai bună. Pentru noi urmează o finală mică foarte importantă cu Brașovul. Astăzi, echipa mea nu a avut un prim sfert bun, am avut probleme în defensivă, Sepsi a marcat foarte multe puncte ușoare. Hadzovic ne-a lipsit azi, dar cred că va juca contra Brașovului, sper să depășească problemele medicale”, a spus Bogdan Bulj, la finalul disputei decisive a semifinalei cu „verzile”.

Deși a încercat să rămână optimist înaintea duelului din această seară, vorbind chiar și de un posibil meci 5 pentru calificare, Marcel Urban a privit, la rându-i, realitatea în ochi. „Nu cred că mai e nimic de spus după acest scor, până la urmă diferența de valoare dintre cele două loturi a fost reflectată și pe tabelă. Astăzi a lipsit și conducătorul de joc, lucru care s-a resimțit puternic în echipa noastră. A fost un meci fără istoric, pentru că diferența a fost prea mare. În plus, jucătoarele noastre nu au aceleași caracteristici ca și cele de la Sfântu Gheorghe și aici mă refer la <<cai putere>>, adversarele au avut mai mulți. Este o semifinală ce se termină după trei meciuri, cândva noi am fost în ipostaza de a decide rapid un duel cu Sepsi sau cu o altă formație, dar în viață roata se întoarce. De data aceasta, merg ele în finală, sper ca pe viitor să avem și noi plăcerea asta. Începând din sezonul viitor poate vom avea și noi șanse, ne dorim să creăm o echipă puternică, cu care să avem un cuvânt de spus în partea superioară a clasamentului. Astăzi au jucat inclusiv jucătoarele de 17-18 ani, era normal să fie și un scor mai dur. Era clar că diferența nu se mai putea recupera și era frumos ca și ele, în urma unui sezon în care au ajutat echipa la antrenamente, să prindă minute în teren. De cealaltă parte, Sepsi are 12 jucătoare de valoare egală. Urmează lupta pentru locul trei, căci și Brașovul a pierdut cu Satu Mare. Vom încerca să luăm medaliile de bronz, ceea ce acum două luni părea de domeniul științifico-fantasticului.  Apoi, cred că finala mare va fi una foarte disputată, pentru că și echipa din Satu Mare e una valoroasă, completă, cu un antrenor bun. Din punctul meu de vedere, Satu Mare a fost mai bună în finala Cupei României”, consideră președintele FCC ICIM Arad.

Finala mică se dispută după sistemul „cel mai bun din trei meciuri”, primul dintre ele urmând a se disputa la Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.