S-au scăldat, au băut apă, și-au spălat rufele în fântâna arteziană de pe centru, fără a fi deranjați mai bine de două ore (foto+video)

1
22991

O femeie de origine romă și-a adus copiii la scăldat, în vestita fântână arteziană din parcul Bujor Buda, care a devenit o adevărată bătaie de joc a orașului.

Cei trei copii și-au scos tricourile și s-au spălat pe cap. De asemenea, și-au răcorit picioarele în apa din fântână și, cireașa de pe tort, au băut apoi apă din aceeași fântână.

Mama îi admira de pe scaunul din parc, ba chiar încuraja scăldatul „pe gratis” din parcul din centru.

Mai târziu, de ei s-a apropiat și tatăl, familia s-a reunit la o scăldătură în centrul orașului. Timp de două ore, aceștia s-au spălat în liniște, nu au fost deranjați de nimeni, nici măcar de poliția locală.

În schimb, în timp ce erau filmați și fotografiați, un bărbat de aceeași etnie, cu un corp bine lucrat la sală, cu față de interlop, a încercat să ne intimideze să nu mai filmăm.

Culmea este faptul că, în ultima perioadă, tot mai mulți locuitori ai Aradului vin să se spele în fântâna arteziană.

Amintim că, acum o săptămână, am surprins un bărbat, de vârstă medie, care își făcea igiena corporală în același loc. Mai mult, acesta s-a arătat profund indignat de faptul că e alunecos și îi e cam anevoios să se spele normal.

„E bună de răcorire, dar e cam alunecos. Bine, sunt și puțin beat și poate și de aia am alunecat”, ne-a declarat bărbatul.

Dar asta nu este totul. Bărbatul a alunecat în fântâna din parc, și-a exprimat nemulțumirea, apoi a decis să-și scoată tricoul de pe el și să-l spele, așa cum făceau cândva strămoșii noștri. Ei bine, unica diferență e că, înainte, hainele se spălau în râu, acum însă spălăm hainele unde apucăm.

Menționăm că, folosirea fântânilor arteziene pentru spălat este contravenţie şi se sancţionează cu amendă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.