S-au semnat recepţiile pentru alte opt blocuri reabilitate termic

0
408

Municipiul Arad, în calitate de beneficiar, a anunţat finalizarea proiectului Reabilitarea termică a blocurilor de locuințe din Munici­piul Arad în cazul blocurilor de locuinţe cuprinse în  Cererea nr. 2 şi în Cererea nr. 3. Proiectul a fost  finanțat prin Programul Ope­rațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1: Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – poli urbani de creștere, Domeniul major de intervenție 1.2: Sprijinirea investițiilor în eficiența energetică a blocurilor de locuințe.
Valoarea totală a proiectului a fost de 11.590.166,79 de lei, din care valoarea totală eligibilă a fost de 10.524.288,29 de lei. Finanţarea nerambursabilă s-a ridicat la 6.314.572,97 de lei, din care 5.177.949,84 de lei din Fondul European pentru Dezvoltare Regională și 1.136.623,13 de lei din bugetul național. Contribuţia beneficiarului, inclusiv cota aferentă asociațiilor de proprietari, a fost de 5.275.593.82 lei.
Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din municipiu, în conformitate cu obiectivele Domeniului major de intervenție 1.2: Sprijinirea investițiilor în eficiența energetică a blocurilor de locuințe și cu Strategia Europa 2020, ceea ce va conduce la reducerea consumului de energie și limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră.
Obiectivele specifice ale proiectului au ţintit sporirea eficienței energetice a clădirilor reabilitate, realizarea unui consum anual specific de energie pentru încălzire aferent clădirilor mai mic de 90 kwh/mp/an și o economie anuală de energie pentru încălzire mai mare de 40%. Prin aplicarea soluțiilor de reabilitare termică s-a realizat reducerea consumului de energie termică pentru asigurarea necesarului de căldură, creșterea confortului termic al locatarilor, creșterea randamentului și optimizarea exploatării sistemului de încălzire, reducerea cheltuielilor de întreținere a instalațiilor.
În cadrul proiectului au fost reabilitate termic  şaisprezece blocuri de locuințe din Arad: bl. Z4 şi Z6 – str. Poetului, bl. V3 – Calea 6 Vânători, bl. A50 – str. Stupilor, bl. A21 – Aleea Saturn, bl. Z8 – str. Fulgerului, bl. 2B – Aleea Predeal, şi bl. U2 – Piața UTA, str. I.C. Brătianu nr. 10A, bl. A – Piața Gării, bl. B1 – Piața Gării, bl. B şi D – str. Războieni, bl. N – Aleea Romanța, bl. B8 – str. Dorului, bl. Y13 – Aleea Ulise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.