bacInspectoratul Şcolar Judeţean Arad a făcut publică lista centrelor de examen şi a unităţilor şcolare arondate precum şi lista centrelor zonale de eva­luare din judeţul Arad pentru sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat.
Conform informării, la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat s-au înscris 1.643 de absolvenţi, dintre care 1.182 sunt din promoţia curentă şi 461 din promoţiile anterioare.
Aceştia vor susţine probele scrise la Liceul Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal”, la Colegiul Naţional „Vasile Goldiş”, la Liceul Tehnologic „Francisc Neumann”, la Liceul teoretic „A.M. Guttenbrun”, la Liceul teoretic „Mihai Veliciu” din Chi­şineu-Criş şi la Liceul teoretic Sebiş.
Centrele de evaluare zonale vor fi amenajate la Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta” şi la Liceul Special „Sfânta Maria” din Arad.
Probele scrise la Bacalaureat 2013, sesiunea a doua se vor desfăşura după următorul calendar: 26 august – Limba şi literatura română, 27 august – Limba şi literatura maternă, 28 august – proba obligatorie a profilului, 30 august – proba la alegere a profilului şi specializării.
Primele rezultate vor fi afişate în 2 septembrie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 12.00 şi 16.00. În 3-4 septembrie vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 5 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.
Comisia Naţională de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de susţinere a probelor de evaluare a competenţelor digitale sau lingvistice, la solicitarea comisiilor de Bacalaureat judeţene ori din proprie iniţiativă.
La sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat în judeţul Arad s-a înregistrat o promovabilitate de 50,47 la sută (promoţia curentă – 55,07 %, promoţii anterioare – 34,72%). La această sesiune au fost înscrişi 4.208 de absolvenţi de liceu, din care s-au prezentat la probe 3.937.
(Ş.M.)

Recomandările redacției