Imaginea orașului nostru se înrăutățește pe zi ce trece. Este parcă tot mai plin de oameni ai străzii care își improvizează dormitoare și băi aproape oriunde, fără să mai conteze că este un spațiu public sau privat și că nu ar avea ce să caute acolo.

Așa s-a întâmplat și ieri când un om al străzii a fost surprins dormind exact sub geamul unor locatari dintr-un bloc de prin centrul Aradului. Se pare că, în decursul zilei de ieri, acesta și-a improvizat un pat la pervazul unui geam și și-a petrecut acolo ore bune din zi, dormind, fără nici o problemă și fără să fie deranjat de cineva care să îi atragă atenția sau care să îl îndrume spre alte locuri.

Pentru că, probabil a realizat că locul nu e tocmai potrivit sau poate doar s-a săturat de statul acolo, în urmă cu două ore, la aproximativ ora 10, acesta a fost văzut în timp ce își muta lucrurile în altă parte, aceeași zonă, doar că de această dată a ales să se așeze în spatele unei patiserii.

Din nefericire, acesta nu este singurul caz, persoanele ca el găsindu-se apoape oriunde și, în cazul în care li se oferă ajutorul, de cele mai multe ori îl refuză sau se reîntorc în cel mai scurt timp în stradă, cu tot cu haine și restul bunurilor pe care le mai dețin.

Recomandările redacției