S-au virat banii pentru medicii din școli, pe când grădinițele riscă sistarea utilităților

0
452

În sistemul educațional există și o componentă medicală, formată din medici și asistente, care deservește instituțiile de învățământ. În mod firesc, salarizarea celor 87 de persoane aflate în cauză trebuie realizată până la data de 15 a fiecărei luni.
Dacă Primăria era îngrijorată de lipsa de bani necesari pentru plătirea cadrelor medicale din sistemul de învățământ, iată că Ministerul Sănătății a virat o sumă care va acoperi lunile septembrie și început de lună octombrie. Totuși, municipalitatea a anunțat că nu au bani pentru lunile ce urmează pentru a plăti angajații. Să sperăm că Ministerul va face plata la timp și nu va lăsa Primăria să se îngrijoreze.
Grădinițele nu și-au plătit cheltuielile
În acest context, revine în prim-plan și problema banilor necesari pentru acoperirea cheltuielilor materiale ale unităților de învățământ. Sumele alocate de Guvernul României s-au dovedit insuficiente, iar municipiul Arad a solicitat la rectificarea bugetară suma de aproximativ 4 milioane de lei, necesară acoperirii acestor tipuri de cheltuieli.
„La acest moment, pentru prima dată în istorie, în luna octombrie avem facturi neachitate la utilități, de luni de zile, în cazul multor grădinițe din municipiul Arad. Zilnic vom trimite prin poștă, spre ministere, facturile restante. Este regretabilă această situație. Discutăm în luna octombrie despre facturi din luna august și septembrie. Oricând, gazul poate fi sistat în aceste instituții de învățământ”, a declarat edilul Gheorghe Falcă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.