2002 a fost anul în care S.C. Inteco Holding S.R.L. a luat ființă, iar la scurt timp a devenit o firmă respectată cu afaceri în domeniul construcțiilor de drumuri, poduri, construcții civile, instalații electrice, instalații sanitare, alimentare cu apă, canalizare, stații de tratare a apelor uzate, întreținere drumuri sau deszăpeziri.

Inteco Holding are acum o bază de clienți și de furnizori care au încredere în proiectele pe care firma le desfășoară, aceasta fiind, probabil, cea mai renumită firmă din județul Arad în ceea ce privește domeniul ei de activitate. De asemenea, experiența personalului executiv și a conducerii transformă Inteco Holding într-o garanție a succesului. Reputația bună pe care o are firma deținută de omul de afaceri Ovidiu Palcu a făcut ca aceasta să aibă și parteneriate cu autoritățile publice, fiind un partener de nădejde.

Din dorința de a îmbunătăți și mai mult calitatea produselor și a lucrărilor pe care le execută, Inteco Holding a făcut mai mulți pași importanți în ultimi ani. Astfel, în anul 2015, prin achiziționarea unei stații de mixturi asfaltice și a unei stații de emulsii bituminoase, Inteco Holding a devenit unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de fabricare și comercializare a materialelor pentru drumuri, cum ar fi mixtura asfacltică, betonul, emulsiile bituminoase și masticul bituminos.

Apoi, în doi ani consecutivi, 2018 și 2019, Inteco Holding a achiziționat o carieră de piatră în zona Lipova și o balastieră în apropiere de Horia, reușind astfel să furnizeze agregate de balastieră destinate construcției de drumuri și o serie de agregate din materiale nelegate sau legate hidraulic, precum și agregate pentru anrocamente destinare construcțiilor civile și industriale. Iar ultima achiziție pe care Inteco Holding a efectuat-o a fost cariera de piatră de la Camna, de asemenea un punct strategic important în dezvoltarea companiei.

S.C. Inteco Holding S.R.L. are o bună reputație în ceea ce privește predarea la timp a lucrărilor efectuate, respectând termenii contractuali. Firma deține și autorizație de furnizor feroviar și agremente pentru subtraversări linii de cale ferată. Totodată poate efectua lucrări de construcții, reparații și întreținere a trecerilor la nivel cu o cale ferată.

Iată și parcul de echipamente și de utilaje pe care Inteco Holding îl deține: stație de mixturi asfaltice, stație de emulsii bituminoase, buldozere pe șenile, patcher, excavatoare pe pneuri sau șenile de diferite tonaje, încărcătoare frontale pe pneuri, compactoare de diferite tipuri și tonaje, vibrocompactoare, repartizatoare de asfalt, autocisterne, camioane, macarale, autogredere, concasoare, graifer, stație de sortare și dragă pentru absorbție.

Dintre cele mai importante lucrări pe care Inteco Holding le-a desfășurat amintim despre platforma betonată pentru stocare deșeuri și utilaje grele din zona Vladimirescu, o lucrare care s-a întins pe 8.000mp și o altă platformă asemănătoare tot în zona Vladimirescu, de 6.000mp. În județ au mai beneficiat de asfaltarea sau modernizarea străzilor localități precum Bocsig, Șicula sau Curtici, această din urmă localitate beneficiind de lucrări de reparații capitale în ceea ce privește trotuarele cu pavele.

Tot în județul Arad, Inteco Holding a efectuat lucrări de reabilitare a DJ708, în zona Mădrigești – Gurahonț, lucrări de ranforsare pe DJ792C, Pâncota – Caporal Alexa, în această zonă fiind turnat și un covor bituminos.

Dar nu numai arădenii au profitat de experiența în domeniu a firmei Inteco Holding. Compania de Apă Oradea a solicitat lucrări de extindere a rețelei de apă și canalizare în comunele Nojorid, Osorhei și Copăcel, dovedind astfel încrederea de care se bucură S.C. Inteco Holding S.R.L.

În acest moment firma are 142 de angajați, dar este în continuare în plină expansiune, dând dovadă de seriozitate și de o foarte bună comunicare în raport cu angajații săi, astfel că omul de afaceri Ovidiu Palcu are în continuare planuri mari în ceea ce privește activitatea Inteco Holding.

Recomandările redacției