Drumul care traverseaza localitatea arădeană Sânpetru German şi care duce la podul peste râul Mureş, legând comuna Secusigiu cu oraşul Pecica, a fost inaugurat astăzi, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu. La eveniment au mai participat Ilie Cheşa, primarul comunei Secusigiu, Miodrag Stanoiov, viceprimarul oraşului Pecica, senatorul Traian Igaş şi Cristian Drăgan, administratorul public al judeţului Arad. „Drumul judeţean face legătura între localitatea Sânpetru German la pod,  drum care are o lungime de 5,3 kilometri. Suma alocată de Consiliul Judeţean a fost de 6,5 milioane lei, aceşti bani au adus la realizarea acestei legături care face ca acest pod să fie pus în valoare. În continuare lucrăm la partea care face legătura între pod şi drumul naţional, ocolind oraşul Pecica, lucrare în valoare de 4,5 milioane lei. Lucrările sunt în grafic, puteau fi mult mai înaintate, dar din păcate timpul a fost nefavorabil. În momentul de faţă se lucrează foarte greu datorită ploilor. Cu toate acestea noi sperăm ca la sfârşitul acestui an această centură să fie inaugurată, astfel încât legătura între sudul şi nordul râului Mureş să fie realizată în întregime“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu.

 Drumul va duce la dezvoltarea zonei

 În ceea ce-l priveşte, primarul din Secusigiu susţine că drumul care va face legătura cu Pecica va duce la dezvoltarea zonei, idee susţinută şi de viceprimarul oraşului Pecica.

 „Pentru comunitatea din Secusigiu cât şi pentru cea din Sânpetru German, acest drum înseamnă dezvoltare. Vreau să vă aduc aminte atât dumneavoastră, cât şi cetăţeniilor din comună că acest drum în urmă cu şase ani era impracticabil. Astăzi am tăiat panglica care este demnă de a o pune în ramă pentru că noi ne mândrim că avem acest drum. Cu această ocazie vreau să aduc mulţumiri conducerii judeţului pentru că s-a implicat în dezvoltarea comunei noastre. Din toate punctele de vedere acest drum care leagă oraşul Pecica, asigură cetăţeniilor un trai mai bun. Au posibilitatea să ajungă la piaţă la Pecica cât şi în zona industrială a judeţului Arad“, a declarat Ilie Cheşa, primarul comunei Secusigiu. „Pentru pecicani înseamnă dezvoltare şi normalitate, este un lucru firesc şi normal să fie unite cele două maluri ale râului Mureş. Înseamnă un ajutor foarte important pentru agricultorii care lucrează terenurile pe partea cealaltă a râului Mureş, înseamnă dezvoltare atât pentru comuna Secusigiu, cât şi pentru oraşul Pecica“, a subliniat Miodrag Stanoiov, viceprimarul oraşului Pecica.

În încheiere trebuie menţionat că pentru realizarea investiţiei, Consiliul Judeţean Arad a  trebuit să ofere Regiei Naţionale a Pădurilor un teren la schimb, pentru a putea să devieze traseul actual al drumului prin pădurea de la marginea localităţii Sânpetru German.

Recomandările redacției