S-a întors ghinionul din toamnă: UTA – CS Mioveni 1-0

0
201

lasomioSoarele și temperatura primăvăratică au „pansat” oarecum atmosfera apăsătoare de la ora primei confruntări oficiale a anului pentru „alb-roșii”. Fără galerie și nucleul dur al suporterilor din SCU, care au anunțat demult că nu mai susțin gruparea condusă de Adrian Marțian și Giovanni Catanzariti, nimic nu a mai fost ca înainte, dar chiar și așa utiștii au crezut până în ultima secundă într-o victorie necesară ca aerul. Pe undeva, s-a întors tot ghinionul din toamnă, când „Bătrâna Doamnă” a pierdut o grămadă de puncte în minutele de prelungire. De data aceasta, arădenii au fost cei care au marcat în prelungiri prin Surugiu, la o fază la care au mai contribuit Neagu, Sălăjan și Laso. Argentinianul și-a spălat păcatul de a fi ratat un penalty prin pasa de gol, aducând bucurie ca în vremurile (mai) bune, când stadionul se umplea, spre exemplu, la derby-ul cu ACS Poli. Fără să fi evoluat prea bine, utiștii țin vie speranța salvării de la retrogradare.
Cu o singură absență și aceea nu importantă pentru noua formulă de bază, respectiv Florin Ardelean, Adrian Falub a avut de unde alege pentru primul „unsprezece” în confruntarea cu Mioveniul. Feussi și Laso au revenit ca titulari în „alb-roșu” după 9 luni de zile, iar Popescu și-a reluat locul la mijlocul terenului după ce și-a ispășit etapa de suspendare. Cartonașele încasate la Râmnicu Vâlcea i-au lăsat pe  Cotigă și Năstăsie acasă, însă Moldovan l-a recuperat pe Ene, care a făcut cuplu în atac cu brazilianul Ayza. Gazdele au evoluat în „alb-roșu”, iar Mioveniul în „galben-verde”.
Vizitatorii au avut o posesie superioară în startul confruntării, însă Boșneag nu a avut deloc de lucru. În momentul în care s-a așezat mai bine în teren, UTA a început să domine discret partida și și-a creat și două situații de poartă. Main întâi, Laso a pătruns pe stânga, dar a tras mult peste, iar apoi centrarea bună a lui Neagu a fost survolată de Apostu și Laso, iar Monac a ajuns prea târziu la ea. Nici Popescu nu a fost mai puternic în duelul aerian cu Oltean, fază după care argeșenii au reechilibrat disputa. Boșneag a prins o minge simplă trimisă cu capul de Negoiță după o fază fixă executată de Popa. Portarul arădenilor a fost pentru prima oară întrebuințat serios în minutul 33, când a respins peste transversală șutul de la distanță a lui Ayza. În ultima parte a reprizei, arădenii au crescut puțin ritmul, au legat mai bine jocul, dar de fiecare dată ultima pasă a fost imprecisă. „Textiliștii” au terminat repriza în zece, fiindcă Apostu a părăsit terenul pe targă. 0-0 la pauză.
De fapt, experimentatul atacant nu a mai revenit pe gazon, fiind înlocuit cu mai tânărul Alex Sălăjan. La prima fază a mitanului secund, Neagu a executat un corner de pe dreapta, Stan a respins defectuos cu capul, mingea trecând puțin peste poarta lui Octavian Popescu. Același căpitan utist a centrat din lovitură liberă, Monac a șters balonul cu capul, dar l-a trimis puțin pe lângă colțul scurt. Nici Ovidiu Popescu nu a cadrat poarta cu un șut de la marginea careului. Mult mai periculoși au fost argeșenii. La o fază care nu anunța mare lucru, Ene i-a așezat balonul lui Popa, acesta a tras din voleu de la marginea careului, dar Boșneag a scos din vinclu. Și, totuși, „alb-roșii” puteau trece în avantaj. Laso l-a driblat scurt pe Stoica, acesta l-a agățat în careu și „centralul” Botaș a dictat penalty. Același Laso a executat în dreapta portarului, care, însă. a ghicit colțul. Oaspeții s-au întors în atac și Gălan a pasat în adâncime, Boșneag a ieșit greșit, dar Popa a trimis slab cu capul pe lângă poartă. Pe o contră, Laso a pătruns pe stânga, a centrat pe colțul scurt, de unde Sălăjan a înțepat mingea pe lângă poartă. Tot argentinianul a driblat doi adversari la marginea careului, dar a tras în cros puțin pe lângă bară. Nimic nu prevestea finalul izbăvitor de meci. În primul minut de prelungire,  Neagu a trimis în adâncime, Sălăjan a câștigat duelul cu Oltean, i-a pasat lui Laso, acesta a așezat balonul pentru Surugiu, care a trimis cu stângul în plasă de la 15 metri: 1-0. „Alb-roșii” simțeau în sfârșit bucuria unui gol decisiv marcat la ultima fază, după ce în toamnă ei au fost în patru rânduri în postura Mioveniului. Așadar, ultimul fluier a consființit a treia victorie a sezonului și menținerea trează a speranțelor de salvare de la retrogradare.
Formații:
UTA: Boșneag – Feussi, Ola, Mardare, Neagu – Zaluschi, Lazea, Popescu (min. 79 – Farcaș) – Monac (min. 71 – Surugiu), Laso – Apostu (min. 46 – Sălăjan). Antrenor: Adrian Falub
Mioveni: Oct. Popescu – Pasăre, Stoica, Olteanu, Ct. Stan – A. Popa, Negoiță (min. 66 – Gălan),  Răuţă,  Ayza – Biceanu – Ene. Antrenor: Ioan Moldovan
Arbitri: Nicolae Botaș (Timișoara) – Ferencz Tunyogi (Zalău), Călin Cimpoieru (Lugoj). Rezervă: Dorin Voina (Reșița).
Cartonașe galbene: Lazea – min. 83, Mardare – min. 77 / Pasăre – min. 34, Negoiță – min. 56, Ayza – min. 77
Obseratori FRF: Traian Marchiș (Baia Mare) și Florin Mierea (Timișoara)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.