„U” Cluj a plecat cu trei puncte meritate de la Arad după un meci în care UTA s-a făcut de râs. Arădenii nu le-au pus probleme aproape deloc „șepcilor roșii”, care au învins cu 4-0.
După meci, din partea clujenilor a vorbit managerul general Ioan Ovidiu Sabău, care și-a felicitat echipa, dar a apreciat și atmosfera făcută de suporterii celor două formații. „Nu pot decât să fiu bucuros, aveam mare nevoie de această victorie. Vreau să-i felicit pe toți jucătorii pentru modul în care s-au comportat, atitudine, stare de spirit, dorin­ță de a câștiga. Nu este un meci decisiv, dar unul foarte important pentru noi. Vreau să le mulțumesc suporterilor că au venit să ne susțină, iar jucătorii i-au răsplătit cu această victorie. Nu vreau să evidențiez vreun jucător, ci echipa și felul în care Mircea Cojocaru a pregătit meciul și și-a ales cei mai buni fotbaliști. Vreau să apreciez și sportivitatea suporterilor, așa trebuie să arate un meci de fotbal. Arădenii au știut cum să se comporte în ciuda rezultatului. Vreau să felicit toți arădenii care au venit la meci, tot respectul pentru acești oameni care știu să se manifesteze sportiv și până la urmă să aplaude echipa ce a fost mai bună astăzi, Universitatea.” au fost cuvintele fostului mare internațional.
„Alb-negrii” au început sezonul cu Adrian Falub pe bancă, dar fostul antrenor al UTA-ei a fost demis după egalul cu Ripensia. Locul său a fost luat de Mircea Cojocaru, colaborator mai vechi al lui Sabău și, în ciuda faptului că rezultatele au fost bune de la numirea sa, el va fi înlocuit în iarnă. „Mircea Cojocaru va rămâne până la ultimul meci din acest an, mai apoi va veni un alt antrenor, iar numele său îl vom dezvălui la momentul po­trivit. Deocamdată mă bucur că Mircea, la insistențele mele, a acceptat acest post. I-am spus că responsabilitatea pentru re­zultate este a mea și îmi asum acest lucru. Dar până acum îmi face viața ușoară, pregătește foarte bine jocurile și îmi dă sa­tisfacții. Adrian Falub e un om pe care eu îl apreciez enorm, a făcut multe pentru acest club, dar, din păcate, lucrurile nu au funcționat așa cum ne-am dorit” a mai precizat fostul mijlocașul al naționalei.
Universitatea se clasează în acest moment pe locul 5, la trei puncte de locul promovabil, dar au existat momente în acest tur când prima ligă părea departe. „Eu am crezut în permanență în promovare, știind ce jucători avem. Avem valoare, avem suporteri, avem un club important, toate atuurile pentru a promova în acest an” a încheiat „Moțul”.

Recomandările redacției