Sabău, după succesul cu Unirea: „Este prematur să vorbim despre promovare, acum ne propunem să îmbunătățim jocul”

0
337

Șoimii Lipova a dat lovitura în Cetatea Unirii când arbitrul Claudiu Ștef se pregătea să arate minutele de prelungire, luând trei puncte imense în economia luptei pentru o poziție și mai confortabilă în fotoliul de lider al seriei a IV-a a Ligii a III-a. Importanta victorie a venit din stângul unui fotbalist introdus pe teren de Flavius Sabău doar cu două minute înainte și vorbim
despre juniorul Raul Stoin, neobișnuit deloc cu postura marcatorului. „Stoin a făcut diferența, mă bucur că a inscris. Nu știu dacă a jucat 20 de minute în tot acest campionat, dar a avut răbdare și e important că până la urmă a făcut diferența”, a remarcat la finalul disputei tânărul antrenor al „șoimilor”.
Per ansamblu, lipovanii au jucat mai bine decât formația gazdă, așa că: „A fost o victorie meritată, am avut o bară și alte trei ocazii clare de a marca, în timp ce adversarii nu au avut nicio situaţie foarte mare pe poartă. Doar din iarnă putem vorbi despre promovare, acum este prematur. Îmi propun să-i țin pe băieți motivați, să-i antrenez cât se poate de bine și să îmbunătățim cât se poate de mult jocul”, a mai spus Sabău, care a vorbit și despre unul dintre secretele sale în fața cole­gilor din Alba. „Pentru noi muzica e o chestie motivațională, asta am făcut de la începutul campionatului și ne ajută. Eu pun muzica înainte și după îi las pe ei”, a adăugat fostul fundaș al Ineului. Înainte de primul fluier al arbitrilor, în vestiarul lipovanilor răsună muzica house, pentru ca victoriile să fie „udate” cu manele.
Înfrângerea cu Lipova o îndepărtează poate decisiv pe Unirea Alba Iulia de visul revenirii în Liga 2-a. „Meritam egalul, după aspectul jocului și noi am avut ocazii, dar și adversarii. Au existat și probleme de sănătate în lot, nu toți jucătorii au fost la parametri maximi, cum ar fi F. Morar, R. Ivan sau Potopea. Am întâlnit cea mai bună echipă din serie, Șoimii Lipova a arătat ca o echipă de locul 1. Din ce adversari am întâlnit până în prezent, Șoimii Lipova a arătat cel mai bine, o echipă valoroasă, care efectiv merită prima poziție. Ne-am fi dorit să fim acolo, să ne batem la promovare, dar acum, după 11 etape am ajuns să ne gândim la altceva. Cu siguranță o să dăm ai mult credit jucă­torilor tineri, să crească, ne schimbăm obiectivul din mers”, a menționat Adrian Bicheși, an­trenorul „alb-negrilor”.
Runda viitoare, ambele echipe întâlnesc echipe de pe podiumul seriei a IV-a a Ligii a III-a. Lipova are derby cu Metalurgistul Cugir, la Pîncota, iar Alba Iulia se deplasează la Dumbrăvița. În acest moment, „alb-albaștrii” au 5 puncte avans față de Dumbrăvița și 6 față de Cugirul cu care se vede vineri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.