Sacrificiu pentru titlul de campioană de toamnă: UTA – Farul Constanța 1-0

0
463

În ultimul meci al turului ligii secunde la fotbal, echipa fanion a Aradului a găzduit-o pe Farul Constanța, echipă ce s-a clasat la un moment dat pe podium, dar care căzuse până pe poziția a 7-a după ultimele rezultate. Fiindcă disputau al 7-lea meci al lunii noiembrie, arădenii acuzau o oarecare încărcătură fizică, iar Laszlo Balint a încercat să utilizeze, acolo unde s-a putut, sânge ceva mai proaspăt.

Iar gazdele au început autoritar cu posesie prin progresie și câteva situații de a înscrie. Au fost șuturile de la semidistanță ale lui Buhăcianu, Oroian și O. Ursu ce l-au încălzit Muțiu, dar și loviturile de cap peste poartă ale lui Lorenzi și Ilie. Farul a dat ceva semen de viață după 34 de minute, când Greu a tras de la 20 de metri, În ultimul meci al turului ligii secunde la fotbal, echipa fanion a Aradului a găzduit-o pe Farul Constanța, echipă ce s-a clasat la un moment dat pe podium, dar care căzuse până pe poziția a 7-a după ultimele rezultate. Fiindcă disputau al 7-lea meci al lunii noiembrie, arădenii acuzau o oarecare încărcătură fizică, iar Laszlo Balint a încercat să utilizeze, acolo unde s-a putut, sânge ceva mai proaspăt.

Iar gazdele au început autoritar cu posesie prin progresie și câteva situații de a înscrie. Au fost șuturile de la semidistanță ale lui Buhăcianu, Oroian și O. Ursu ce l-au încălzit Muțiu, dar și loviturile de cap peste poartă ale lui Lorenzi și Ilie. Farul a dat ceva semen de viață după 34 de minute, când Greu a tras de la 20 de metri, dar Iacob a fost pe fază și a reținut în doi timpi. „Roș-albii” au încheiat tot în atac repriza, iar Buhăcianu a primit în 11 metri de la Oroian, însă șutul cu stângul a fost în bloicajul adversarilor.

Așadar, actul secund s-a reluat de la 0-0, dar și cu o poftă mare de a debloca situația din partea utiștilor. C. Rus a prefațat deschiderea scorului cu un șut din voleu pe care Muțiu l-a reținut de sub transversală. Apoi, în minutul 50, Oroian a primit între linii, i-a pasat în centru lui O. Ursu, care a tras plasat de la 16 metri, la rădăcina barei din dreapta portarului advers. UTA a rămas la controlul partidei, dar a fost mai degrabă vorba despre o siguranță tactică, prin care gazdele nu le-au dat posibilitatea „marinarilor” să-și creeze situații de gol. Dar, nici la poarta nu lui Muțiu nu a mai fost pericol, deși în ultimele minute Ianis Zicu și-a trimis și fundașii centrali în careu. În schimb, pe două-trei contre, arădenii puteau securiza rezultatul, dar Buhăcianu a fost puțin neinspirat. Mai întâi, a făcut un pas în minus față de portarul Farului, iar apoi pasa pentru Oroian în gura porții a fost eronată. 

Important pentru „roș-albi” a fost că meciul s-a încheiat cu o nouă victorie în fața propriilor suporteri, una obținută cu mult sacrificiu și sudoare. Iar punctele fac din UTA campioană de toamnă, titlu oferit echipei ce termină turul pe primul loc. Miercuri, după ultimele două meciuri ale rundei și disputarea ultimelor restanțe, în care e implicată și UTA (marți, cu Chiajna, pe teren propriu), vom afla și distanța exactă față de principalele urmăritoare. 

Formații:

UTA: Fl. Iacob – Tomozei, Melinte, Ilie, Bustea – Oroian, Isac (78 Hrezdac), Lorenzi, O. Ursu – C. Rus (88 Al. Ioniță), Buhăcianu (90+3 Moise). Antrenor: Laszlo Balint.

Farul: Muţiu – Cană, V. Lică, I. Ursu, D. Panait – Antoche, Greu – Kanda, Ant. Cruceru (58 Doumbia), P. Petre (67 Hordouan) – D. Toma (46 Bodea). Antrenor: Ianis Zicu.

Arbitri: Adrian Ilyeș (Ploiești) – Raul Ghiciulescu (Lugoj), Ștefan Dumitrache (Palanca – Prahova). Rezervă: George Roman (Grădinari – Timiș)

Observatori FRF: Marcel Savaniu (Brașov), Ionel Poclid (Timișoara)

Liga a II-a, etapa a 19-a:

Sâmbătă, 23 Noiembrie, ora 11

Dunărea Călăraşi – Metaloglobus Bucureşti   3-1

Honciu 49 și 54, Ekollo 59 / O. Herea 28 (pen)

FK Csikszereda – Campionii FC Argeş  0-0

Ripensia Timişoara – Viitorul Pandurii Târgu Jiu   0-0

Sportul Snagov – CSM Reşiţa   3-3

Ad. Stoica 13, G. Apostol 34, I. Roșu 68 / Vădrariu 22 (pen.), Săulescu 25 și 73

Pandurii Târgu Jiu – Concordia Chiajna    0-0

Rapid stă. 

Sâmbătă, 23 Noiembrie, ora 12

Universitatea Cluj – ASU Politehnica Timişoara   0-0

Duminică, 24 Noiembrie, ora 11.30

UTA Arad – Farul Constanţa   1-0

O. Ursu 50

Luni, 25 noiembrie, ora 18

Petrolul Ploieşti – SCM Gloria Buzău, Digi Sport 1, Telekom Sport, Look Sport

Marţi, 26 noiembrie, ora 17

CS Mioveni – Turris Oltul Turnu Măgurele, Digi Sport 1, Telekom Sport, Look Sport

Marţi, 26 noiembrie, ora 14

Restnață din etapa a 11-a: UTA – Concordia Chiajna

Miercuri, 27 noiembrie, ora 14

Restnață din etapa a 11-a: Dunărea Călărași – Rapid

Clasament
 
 
Etapa 20, prima a returului (30 noiembrie): Constanța – Rapid, Pandurii Tg. Jiu – Turnu Măgurele, Mioveni – ASU Poli, U Cluj – Reșița, Snagov – Viitorul Tg. Jiu, Ripensia – FC Argeș, Csikszereda – Buzău, Ploiești – Metaloglobus, Călărași – UTA, Chiajna va sta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.