„Săgeata Verde” reintră în circulație

0
602

Întâiul tren electric care a circulat pe teri­toriul țării și al optulea din lume intră în circulație, pentru a valorifica potențialul turistic al județului. „Săgeata Verde” va fi pus la dispoziția turiștilor începând de duminica viitoare, urmând să facă pentru început curse duminicale pe ruta Arad – Ghioroc.
Astfel, pe 18 iunie, la ora 10.00, prima cursă a Săgeții Verzi pleacă înspre Podgoria Aradului, din stația de tramvai Kaufland de la Micălaca. Săgeata Verde va opri și în Vladimirescu și Sâmbăteni.
Luând în calcul capacitatea garniturii, cei dornici să călătorească cu „Săgeata Verde” trebuie să își rezerve locul în vagon. Un bilet va costa 20 de lei și va include călătoria cu Automotorul Ganz restaurat pe ruta Arad – Ghioroc, intrarea la Muzeul Transportului Arădean, intrarea la Muzeul Vinului și călătoria retur, care se va face ori cu trenul istoric, ori cu un tramvai de linie.
„Este un demers al nostru de a crea obiective atractive pentru turiști în județul Arad. Sigur că această inițiativă se leagă foarte bine de intențiile Primăriei Ghioroc de a transforma zona într-o stațiune de interes local. Sunt foarte entuziasmat de acest început și sper să ducem acest demers mai departe și să refacem din Săgeata Verde o marcă a Aradului.
Țin să spun că atât lansarea Săgeții Verzi ca obiectiv turistic cât și des­chiderea Depoului Ghioroc ca Muzeu al transportului s-au realizat în urma unei colaborări între instituții. Alături de Consiliul Județean Arad și Centrul Cultural Judeţean, în acest parteneriat au venit Compania de Transport Public Arad și Complexul Muzeal Arad”, susține Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.
Pe portalul  pot fi obținute mai multe informații, precum se pot face și rezervări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.