Șah: Ucraineanul Zubov și-a tăiat partea leului la Banca Feroviară – Astra Open

0
289

zubovFavoritul numărul 1 la Arad, marele maestru Alexander Zubov a câștigat cea de-a opta ediție a turneului care anul acesta s-a
desfășurat sub denumirea Banca Feroviară – Astra Open.
El a terminat turneul neînvins cu 7,5 puncte, având șase victorii și trei remize. La egalitate de puncte cu campionul, dar cu coeficienți de departajare inferiori, s-au situat maestrul internațional (IM) Lucian Miron si marele maestru (GM) azer Ulvi Bajarani, ambii cu un start mai greoi, dar cu un finiș în forță. În spatele celor trei, avem un grup de 5 jucători cu 7 puncte, printre care GM Tamas Banusz (Ungaria), GM Nevednici si GM Manolache, ambii din România, precum și bulgarii GM Nikolov și IM Enchev.
Cel mai bun veteran în turneu a fost declarat maestrul internațional sârb Srdjan Cvetkovic, iar cea mai buna jucătoare – marea maestră Corina Peptan. Cei mai buni juniori: Toma Radu (Șah Club Brașov) la U18, Martin Nayhebaver (Slovacia) la U16, IM Deac Bogdan (Șah Club Râmnicu Vâlcea) la U14, Ognean Mihnea (CSS Targu Mureș) la U12. Cei mai buni juniori arădeni: Bianca Crăciun la F16, Samuel Butușină la B16, Lorena Guiu la F12 și Victor Moțiu la B12. Organizatorii au mai acordat multe premii pe categorii de elo și, de asemenea, premii copiilor și juniorilor participanți.
La turneele de copii, la U8, campion a fost Răzvan Unguroiu (Şah Club Vados), care a dominat autoritar turneul terminând cu 8,5 puncte din 9 partide. Pe podium s-au mai clasat Răzvan Buzuriu (Vados) și Raul Covrig (Sig-Mar Sighetu Marmației), ambii cu 6,5 puncte. Cele mai bune fete la această grupă de vârstă au fost Vasiu Hannah (Samus Cluj Napoca), Victoria Bargan (Republica Moldova) și Ioana Covaci (Vados).
Turneul de U10 l-a avut ca protagonist pe David Nicodin (Vados), care s-a impus clar cu 7,5 puncte. Pe locurile doi și trei la băieți i-am găsit pe Cosmin Lup și Filip Magold, ambii de la clubul de șah Vados. La fete, campioană a fost declarată Irisz-Hanna Hejja (Sig-Mar Sighetu Marmației) cu 7 puncte, pe podium situându-se și Alexandra Kiss (CSS 1 Timișoara) și Denisa Ciubăncan (Samus Cluj Napoca).
Festivalul nu se putea desfășura fără sprijinul Primăriei Municipiului Arad, Centrului Municipal de Cultură, Astra Vagoane Călători, Banca Comercială Feroviara, Universitatea Aurel Vlaicu, Bavaria Cars Arad, Sardori, SIS Events.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.