sahÎn perioada 21-24 august 2013, la Petroşani s-a desfăşurat o importantă competiţie pentru copii, în domeniul Şahului – Turneul de Şah Open Petroşani 2013, Ediţia a IV-a, pentru copii şi juniori, competiţie care i-a pus pe copiii participanţi din nou la încercare, spre câştigarea unor noi premii în evoluţia lor în domeniul şahului profesionist.
Turneul Open de la Petroşani face parte din Circuitul Naţional de Şah, în acest an competiţia desfăşurându-se la Biblioteca Universităţii Petroşani, un spaţiu perfect pentru acest gen de competiţii, unde copiii au fost primiţi în cele mai bune condiţii, în care au putut să-şi desfăşoare perfect talentul şi îndeletnicirea în tainele acestui sport.
La acest turneu au patricipat aproximativ 100 de copii din toată ţara.
Turneul a fost organizat pentru diferite grupe de vârstă :  8 ani, 12 ani, 16 ani şi preşcolari, debutanţi, începători şi seniori FIDE.
Oraşul Lipova a fost reprezentat şi de această dată, de un grup de copii dintre cei mai talentaţi, ei fiind reprezentanţi ai Secţiei de Şah din cadrul Clubului Şoimii Lipova. Bineînţeles că prestaţia copiilor lipovani a fost una de succes, aceştia obţinând o serie de rezultate foarte bune. Astfel, rezultatele cu care copiii din cadrul Clubului de Şah din Lipova s-au întors acasă, sunt :
– Băieţi, categoria de vârstă  8 ani: Locul 3 la Şah Clasic şi Locul 3 la Dezlegări – David Pop
– Băieţi, categoria de vârstă 13 ani: Locul 1  la Şah Clasic şi Locul 3 la Dezlegări – Darius Florin Urs;
– Fete: Locul 1 la Şah Clasic şi Locul 3 la Dezlegări – Selina Pop
Pe această cale, sunt transmise felicitări tuturor copiilor, pentru rezultatele nemaipomenite pe care le-au obţinut, dar şi părinţilor şi tuturor celor care le-au fost alături acestor copii extraordinari şi i-au ajutat în evoluţia lor în acest sport al minţii.

Recomandările redacției